Acasa BusinessCompanii Daewoo Mangalia spune că nu are statut de datornic la ANAF

Daewoo Mangalia spune că nu are statut de datornic la ANAF

scris de C.S.
2.902 Afisari

În legătură cu informațiile apărute în mass media, cu privire la includerea societății pe lista datornicilor ANAF, Daewoo Mangalia Heavy Industries S.A.(DMHI) ne-a transmis urmatoarele precizari:

daewoo mangalia certificat fiscaldaewoo mangalia certificat fiscal2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În conformitate cu prevederile art. 157 alin. 3 din Legea 207 / 2015 — Codul de procedură fiscală, ‘nu se consideră că un contribuabil înregistrează obligații fiscale restante în situația în care suma obligațiilor fiscale înscrise în certificatul de atestare fiscal emis de organul fiscal, este mai mică sau egală cu suma de rambursat / restituit.’

Conform ultimului certificat de atestare fiscală emis de ANAF în data de 25.04.2016, totalul obligațiilor fiscale și bugetare principale datorate de societatea noastră se ridică la suma totală de 43.463.647 lei. Totodată, conform aceluiași certificat fiscal se certifică faptul că sumele de rambursat / restituit către societatea noastră de la bugetul de stat cu titlu de ‘sume negative de TVA solicitate la rambursare’ sunt în valoare totală de 144.015.113 lei. Pentru conformitate, anexăm prezentei certificatul fiscal mai sus menționat.

Pe cale de consecință, prin coroborarea informațiilor din cadrul certificatului fiscal cu prevederile legale în materie, rezultă ca DMHI nu are statut de datornic, întrucât suma datorata este inferioară celei pe care societatea o are de recuperat de la bugetul de stat cu titlu de ‘rambursare TVA’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult