Acasa BusinessCompanii Hexi Pharma a depus cerere de intrare în insolvență

Hexi Pharma a depus cerere de intrare în insolvență

scris de D.P.
91 Afisari

Compania Hexi Pharma Co. SRL, implicată în scandalul dezinfectanților din spitale, a depus la Tribunalul București o cerere de intrare în insolvență.

imageResizePotrivit portalului instanțelor, acțiunea a fost depusă marți la tribunal și are ca materie „falimentul” și ca obiect „cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014”.

Legea nr. 85/2014 se referă la procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență. Conform art. 66 din această lege, Hexi Pharma cere reorganizarea judiciară sub supravegherea unui administrator special.

Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 17 mai.

Cererea de intrare în insolvență a fost depusă în aceeași zi în care patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat la Parchetul General.

Procurorii au deschis săptămâna trecută un dosar penal având ca obiect informațiile vehiculate în spațiul public privind dezinfectanții produși de firma Hexi Pharma. Urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.

Sâmbăta trecută, anchetatorii au efectuat percheziții la sediul și punctele de lucru ale Hexi Pharma, precum și la 25 de unități sanitare de pe raza a 21 de județe și din municipiul București, de unde au fost ridicate probe și documente. Tot atunci, procurorii au făcut percheziții și la domiciliul lui Dan Condrea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult