Acasa Actualitate-InternaSocial Cum a încasat aplauze Guvernul Cioloş

Cum a încasat aplauze Guvernul Cioloş

scris de Matei Iliescu
168 Afisari

Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor, a făcut zilele trecute un anunţ deosebit de interesant pentru lumea din IT&C. Alba-Iulia va deveni primul smart city românesc, proiect lansat de MCSI la Ziua Comunicaţiilor. 

ziua comunicatiilor 2016 marius bostanProiectul a sârnit interesul celor peste 800 de participanţi la ediţia aniversară a Zilei Comunicaţiilor. Anunţul făcut de Marius Bostan a coincis cu aniversarea zilei sale de naştere, moment marcat cu aplauze de sutele de participanţi la eveniment. Interesant a fost faptul că Bostan a preferat să treacă aplauzele în contul Guvernului Cioloş care, aşa cum s-a exprimat ministrul Comunicaţiilor, este mai puţin interesat să se laude cu realizările membrilor Cabinetului Cioloş şi doreşte să lase în urmă ceva concret după încheierea mandatului.
Totodată, ministrul Marius Bostan a punctat importanța Legii Infrastructurii fizice a rețelelor de comunicații, proiect aflat în curs de aprobare în Camera Deputaților și care va avea o influență pozitivă asupra investițiilor în telecomunicații. ‘Fără investițiile operatorilor privați, ale furnizorilor de servicii de Internet și ale marilor companii telecom nu vom putea menține viteza de acces cu care ne mândrim la momentul actual și nu o vom putea crește. Ținta noastră este o Românie a Gigabyte-ului, și pentru aceasta trebuie să ne menținem ritmul și să îl susținem prin competiție corectă și investițiile făcute de operatori. Profit de prezența mea la această ediție aniversară a conferinței Ziua Comunicațiilor pentru a lansa industriei IT&C următoarea provocare: să construim până în 2018 primul oraș inteligent din România la Alba Iulia. Ne dorim să fie un proiect asumat de întreaga industrie și de administrația centrală și care să devină un model replicabil la nivelul întregii țări’, a declarat la Ziua Comunicațiilor Marius Bostan, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult