Acasa MagazinLife Cum își îngrijește vocea Plácido Domingo

Cum își îngrijește vocea Plácido Domingo

scris de L.M.
147 Afisari

Tenorul spaniol Plácido Domingo a asigurat că atunci când este vorba de vocea lui o îngrijește ca pe o femeie care merită totul, chiar dacă este foarte exigentă, relatează EFE.

Plácido Domingo

Plácido Domingo

Vocea este de genul feminin în spaniolă, franceză sau italiană, doar în engleză „the voice” este neutră; asemeni unei femei, vocea este exigentă și trebuie să o îngrijești cum se cuvine, altminteri vai de tine„, a declarat artistul la o teleconferință din Londra pentru mass-media mexicane.

La întrebarea cum își îngrijește vocea, Domingo a mărturisit că secretul este de a rămâne mult timp tăcut. Îmi place tăcerea și să petrec multe ore singur, iar tăcerea este remediul primordial pentru a cânta”, a precizat el.

Plachido Domingo, care este și dirijor, a vorbit despre concertul pe care îl va oferi la 11 octombrie în fața a 20.000 de persoane pe stadionul de baseball din Hermosillo, în statul mexican Sonora.

Artistul a mărturisit că îndrăgește în mod special Sonora pentru că aici locuiește Renee, soția fiului său Alvaro, și a declarat că se simte emoționat de câte ori cântă pentru acest public. El a precizat că pe afișul concertului vor figura momente de zarzuela, un gen muzical pe care a mărturisit că îl cunoaște de când s-a născut, operă, operetă, operă vieneză și chiar șansonete.

La întrebarea dacă va interpreta populara arie ‘Sonora querida’, Placido Domingo nu a vrut să dezvăluie întregul program, dar a subliniat că având în vedete locația în care desfășoară concertul un asemenea cântec se impune să fie interpretat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult