Acasa InternationalBasarabia 100 de basarabeni au luat cu asalt sediul PNL

100 de basarabeni au luat cu asalt sediul PNL

scris de M.A.B.
184 Afisari

Un grup de 100 de basarabeni, veniți prin programul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, ”Cunoaște-ți țara”, au poposit, miercuri, la sediul central al PNL, din Modrogan. Basarabenii au fost primiti de senatorul Viorel Badea, președintele PNL Diaspora și Marian Zlotea, secretarul general al PNL Diaspora și secretar general adjunct PNL.

basarabeni la pnlCu acest prilej, cei doi reprezentanți ai PNL Diaspora au prezentat principiile și valorile Partidului Național Liberal, istoria acestui partid, care este și a fost întotdeauna legată de Basarabia, fiind partidul politic care a înfaptuit unirea.

Totodată, Badea a prezentat câteva puncte ale Strategiei pentru Republica Moldova, inițiată și promovată de PNL, precum și câteva elemente privind Basarabia din propunerile pentru strategia de guvernare, elaborate și susținute de PNL Diaspora.

Marian Zlotea a amintit despre proiectul legislativ, care va fi depus la începutul sesiunii parlamentare, la inițiativa senatorului Badea cu susținerea întregului grup parlamentar al PNL, prin care se dorește simplificarea procedurilor privind redobândirea cetățeniei române pentru basarabeni și scurtarea duratei de obținere a acesteia la maximum 45 de zile, conform altor state europene care știu să faciliteze și să acorde urgent redobândirea cetățeniei nepunând bariere celor care doresc acest lucru.

Senatorul Badea i-a îndemnat pe cei prezenți să meargă la Palatul Regal și să prezinte un ultim omagiu Reginei Ana a României, prezența lor atestând faptul că ne asumăm o istorie recentă comună, Regalitatea fiind cea care a înfăptuit Marea Unire din 1918.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult