Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Victor Ponta, vinovat pentru haosul de la urne din toamna anului 2014

Victor Ponta, vinovat pentru haosul de la urne din toamna anului 2014

scris de C.S.
383 Afisari

PNL reacţionează dur la afirmaţiile fostului premier Victor Ponta, referitoare la votul românilor din Diaspora. Într-un comunicat de presă primit din partea PNL Diaspora se precizează faptul că „Victor Ponta este principalul vinovat pentru haosul de la urne din toamna anului 2014 „.

vot romani diasporaVă prezentăm în continuare comunicatul de presă primit din partea PNL Diaspora:

„Referitor la afirmațiile jignitoare ale domnului Victor Ponta la adresa cetățenilor români din diaspora, îi atragem atenția, în modul cel mai serios, că principalul vinovat pentru haosul de la urne din toamna anului 2014 este domnia sa alături de clienții politici numiți de guvernul domniei sale în unele dintre consulatele generale ale României în străinătate, persoane care, călcând în picioare demnitatea funcției de diplomat român, au pus interesul de partid mai presus de interesul public și au aruncat o pată pe obrazul colegilor din Ministerul Afacerilor Externe.

Pe cale de consecință, îi cerem cu fermitate domnului Lazăr Comănescu să dispună de urgență retragerea de la post a consulilor generali de la Barcelona, Bilbao, Torino și Bălți care, atât în perioada alegerilor prezidențiale din 2014, cât și pe tot parcursul activității consulare, au tratat cu dispreț și dezinteres membrii comunităților românești din circumscripțile consulare pe care le gestionează.

Considerăm că această masură este absolut necesară și oportună în contextul în care domnul Victor Viorel Ponta, fost prim-ministru al României încearcă într-un mod jalnic și profund necinstit să îi facă vinovați pe cetățenii români din diaspora de gestionarea defectuoasă a procesului electoral din noiembrie 2014.

”Numeroase plângeri au fost retransmise de către noi Ministerului Afacerilor Externe, făcute împotriva consulilor PSD (doamna consul Geanina Boicu, vicepreședinte PSD Diaspora și dl. Consul Marian Popescu, secretar general PSD Diaspora, numiți consuli generali la Barcelona, respectiv Bilbao), numiți de către Victor Ponta să creeze haos în diaspora. Îi solicit domnului Comănescu să nu uite bătaia de joc de la alegerile din 2014 și să ia măsurile necesare, printre care schimbarea consulilor care au ajutat la crearea acestui haos.

Victor Viorel Ponta nu are dreptul moral să vorbească despre diaspora deoarece încă nu a învățat ce înseamnă respectul pentru românii plecați în afară și să nu uite că în 30 ianuarie 2015 le solicita acestora câte 10 euro pentru a beneficia de drepturile pe care românii le au prin Constituție”, a declarat Marian Zlotea, secretar general PNL Diaspora.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult