Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Bucureştiul, sub cod portocaliu de vijelii

UPDATE – Bucureştiul, sub cod portocaliu de vijelii

scris de C.S.
184 Afisari

UPDATE –Un număr de 25 de case au fost inundate, precum și 33 de curți sau grădini și 16 subsoluri, potrivit unui bilanț al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București în urma ploii torențiale din Capitală de luni noapte.

Echipajele ISU au utilizat 126 de mijloace tehnice în intervențiile lor.

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni seară o atenționare nowcasting Cod galben de furtună pentru municipiul București.

În Capitală au fost semnalate frecvente descărcări electrice, averse ce au depășit local 15-20 l/mp, izolat 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului.

 

„Sunt câteva consecințe ale fenomenelor meteo din ultimele două ore, însă nu de o gravitate foarte mare. Vorbim, în primul rând, de intervenții pentru extragerea apei acumulate în subsolurile locuințelor sau în curțile cetățenilor. În intervalul orar 22,00 — 23,00 au fost peste 20 de astfel de solicitări. (…) După ora 23,00, numărul acestor solicitări a crescut, inclusiv pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil sau pe autoturisme”, a declarat, la Digi24, Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București.

Potrivit acestuia, echipajele ISU acționează cu motopompe transportabile și cu drujbe.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting cod portocaliu de vijelii pentru Bucureşti şi mai multe judeţe. În Capitală, circulaţia tramvaielor 7, 23, 27 şi 47 este blocată de ape în zona 11 Iunie.

ploaie torentialaPotrivit ApaNova, au fost primite sesizări de acumulări de apă pe străzile 11 Iunie, Mitropolit Nifon şi Periniţa. De altfel, precipitaţiile înregistrate în ultimele ore în Bucureşti au blocat circulaţia tramvaielor în zona 11 Iunie, în apropiere de Parcul Carol. Este vorba despre tramavaiele 7, 23, 27 şi 47 care nu au mai putut înainta pe stradă din cauza acumulării mare de apă.

ANM a emis cod portocaliu de vijelii şi pentru judeţele Vrancea, Galaţi şi avertizează că se vor înregistra frecvente descărcări electrice, averse ce vor depăşi local 25…30 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi intensificări ale vântului, posibil cu aspect de vijelie.

Totodată, în multe alte judeţe din ţară este în vigoare o avertizare nowcasting cod galben de furtuni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult