Acasa InternationalExterne UPDATE – Cutremur puternic în Italia. Morţi şi răniţi

UPDATE – Cutremur puternic în Italia. Morţi şi răniţi

scris de C.S.
302 Afisari

UPDATE – Cutremurul devastator care a lovit miercuri dimineața centrul Italiei s-a soldat cu cel puțin 120 de morți și sute de răniți, a declarat la o conferință de presă premierul italian, Matteo Renzi, citat de AFP.

Potrivit MAE, până în prezent, un român a murit, iar alți doi au fost răniți. MAE reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia – (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna – (0039) 051 5872120 și (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

UPDATE – Zeci de persoane, peste 100 de raniti și daune grave au fost provocate într-o zonă de munte din centrul Italiei, în urma cutremurui cu magnitudinea de 6,2 grade care a fost resimțit miercuri și în capitala țării, informează cotidianul italian La Repubblica.

Institutul Italian de Geofizică și Vulcanologie (INGV) a declarat că seismul de la ora 01:36 GMT a avut epicentrul la o adâncime de 4,2 kilometri într-o zonă împădurită din provincia Rieti, menționează agenția de presă DPA.

Acesta a fost urmat de peste 50 de replici, cea mai puternică având magnitudinea de 5,4 grade și fiind înregistrată la ora 02:33 GMT.

Autorităţile italiene au anunţat că cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa în seismul cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, care a zguduit miercuri dimineaţă localitatea Amatrice, situată în zona centrală a peninsulei italiene. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar localnicii au rămas blocaţi sub dărâmături, transmite Reuters.

Quake in Central Italy: AmatriceSeismul a cauzat daune serioase în mai multe oraşe şi comune italiene, însă se pare că nu a lovit zone intens populate.

Cele mai lovite sunt localităţile italiene Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Italia a anunţat că mai multe elicoptere vor fi trimise la primele ore ale dimineţii pentru a evalua daunele produse de seism.

Primarul Accumoli a precizat că mai multe clădiri au fost distruse, în vreme ce patru persoane au fost blocate sub dărâmături.

”Patru persoane sunt blocate sub dărâmături şi nu dau niciun semn de viaţă. Vorbim de doi părinţi şi doi copii”, a explicat primarul Stefano Petrucci.

Alte două persoane au decedat în satul vecin Pescara del Tronto.

cutremur italiaPrimarul Amatrice a vorbit despre distrugerea extinsă a clădirilor oraşului.

Jumătate din oraş a dispărut. Sunt oameni sub dărâmături… A fost o alunecare de teren şi un pod s-a prăbuşit”, a susţinut Sergio Pirozzi.

US Geological Survey a anunţat că un seism de 6,2 grade pe scara Richter s-a produs la ora locală 3.36 (4.46 ora României), cu epicentrul în apropiere de localitatea Norcia din regiunea Umbria.

Agenţia pentru Protecţie Civilă a anunţat că seismul a fost grav şi există relatări cu privire la daunele provocate.

Cutremurul a fost atât de puternic, încât patul părea că mergea de unul singur prin dormitor”, a declarat Lina Mercantini din Umbria.

Agenţia pentru Protecţie Civilă a anunţat că seismul a fost grav şi există relatări cu privire la daunele provocate. Între timp, un refugiat din munţii Gran Sasso a susţinut că o bucată mare dintr-o piatră s-a prăbuşit în timpul cutremurului.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult