Acasa Actualitate-InternaPolitica interna S-a stabilit data alegerilor parlamentare

S-a stabilit data alegerilor parlamentare

scris de D.P.
52 Afisari

Alegerile parlamentare se vor desfășura pe 11 decembrie, potrivit unei hotărâri adoptate în ședința de miercuri a Guvernului.

alegeri

Alegeri parlamentare

Premierul Dacian Cioloș declara, pe 25 august, că va anunța în această săptămână data alegerilor parlamentare.

Până acum, variantele vehiculate în media și luate în calcul de Guvern pentru organizarea alegerilor generale din acest an au fost 27 noiembrie, 4 decembrie și 11 decembrie.

Premierul a avut discuţii cu liderii partidelor politice înaintea stabilirii datei alegerilor. PSD a pledat pentru 27 noiembrie (dată care nu corespundea însă prevederilor constituţionale legate de încheierea mandatului acutalei legislaturi) sau 4 decembrie. Social-democraţii au susţinut că organizarea alegerilor la 11 decembrie va împinge întreaga procedură de constituire a noului Parlament şi de învestire a guvernului până spre Anul Nou. Liderul PSD Liviu Dragnea l-a acuzat chiar pe premier că ar face jocul liberalilor care s-au pronunţat pentru data de 11 decembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult