Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Ce Foc de Artificii organizează Poliţia Română

Ce Foc de Artificii organizează Poliţia Română

scris de M.A.
170 Afisari

Poliţia Română organizează, încă de dinainte de începerea sărbătorilor de iarnă, un Foc de Artificii. Este vorba despre o acţiune naţională pentru combaterea comercializării materialelor pirotehnice interzise.

petarde artificii (debanat.ro)

foto: debanat.ro

Peste 110 infracţiuni au fost constatate de poliţiştii formaţiunilor arme, explozivi şi substanţe periculoase şi aproximativ 180.000 de kg. de obiecte pirotehnice, în valoare de peste 500.000 de euro, au fost ridicate în vederea confiscării, în timpul acţiunii desfăşurată la nivel naţional, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice. Foc de Artificii se va încheia la data de 9 ianuarie 2012.

La acţiune participă, pe lângă Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu Direcţia de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R., şi specialişti din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Inspectoratele Teritoriale de Muncă.

Scopul acţiunii naţionale este acela al creşterii siguranţei cetăţeanului prin activităţi de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult