Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Igaş, audiat de Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor

Scris de :     2011-06-08 09:48

Preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Costică Canacheu, a declarat că ministrul de Interne, Traian Igaş, va fi audiat de acest for, miercuri, de la ora 11,00, pe tema reorganizării MAI. Iniţial, această audiere era programată pentru ziua de marţi.

Traian Igas (foto Agerpres)

Traian Igas (foto Agerpres)

Canacheu a precizat că audierea conducerii MAI a fost fixată în urmă cu o lună, transmite Agerpres. Statutul poliţistului, plata parţială a normei de hrană, posibilitatea ca absolvenţii instituţiilor de învăţământ aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor disponibilizaţi înainte de expirarea angajamentului să nu mai fie obligaţi să plătească taxele de şcolarizare, posibilitatea suspendării din funcţie pentru o perioadă de până la trei ani a poliţiştilor şi acordarea unor salarii compensatorii personalului disponibilizat, au fost principalele teme discutate marţi de ministrul Traian Igaş cu reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor şi personalului contractual din MAI. La ieşirea de la sedinţa care a durat aproximativ trei ore, ministrul Igaş a precizat că s-a decis formarea unui grup tehnic de lucru care să aibă în compunerea sa specialişti atât din partea MAI cât şi din partea sindicatelor şi personalului contractual care să identifice şi să găsească cele mai bune soluţii în ceea ce priveşte restructurarea şi reorganizarea instituţiei şi a adăugat că în cursul zilei de vineri va avea loc o nouă şedinţă pentru continuarea discuţiilor.

La propunerea sindicatelor, ministrul Traian Igaş a fost de acord ca, în perioada următoare, să înainteze Guvernului un proiect de act normativ care să reglementeze ca la încetarea raporturilor de muncă cu MAI înainte de expirarea angajamentului încheiat cu instituţia, absolvenţii instituţiilor de învăţământ care aparţin Ministerului să nu mai fie obligaţi să plătească taxele de şcolarizare. În ceea ce-i priveşte pe sindicaliştii intraţi în greva foamei, ministrul Igaş le-a recomandat să renunţe la această formă de protest spunând că se va încerca găsirea unor soluţii pentru toate problemele.

Potrivit declaraţiilor sindicaliştilor, nu s-a ajuns la o înţelegere privind norma de hrană. ”Am propus ministrului ca reducerea normei de hrană să nu mai fie de 500 de lei şi o sumă de aproximativ 100 de lei iar restul să se acopere de la fondul de rezervă al Guvernului urmând ca luna următoare ministerul să returneze banii. S-ar putea să ajungem la un blocaj, în cazul în care oamenii nu-şi primasc banii pe date de 14, să nu mai vrea să lucreze. Ministrul a reafirmat că măsura acordării a 130 de lei din valoarea financiară a normei de hrană pentru lucrătorii MAI va fi aplicată numai în luna iunie, urmând ca din trimestrul III al anului în curs să se acorde diferenţa aferentă”, au spus liderii sindicali prezenţi la şedinţă.

La discuţiile de la Ministerul Administraţiei şi Internelor au participat toţi factorii de conducere din instituţie şi reprezentanţi ai Corpului Naţional al Poliţiştilor, Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor ”Pro Lex”, Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Sindicatului Poliţiştilor din România ”Diamantul”, Federaţiei Poliţiştilor ”Sed Lex”.
Alte stiri din: Investigatii Afisari - 322
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante