Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Nobel 2019 - Cine este laureatul premiului pentru pace | Doi bărbaţi, arestaţi în Florida după ce au îmbătat un aligator | Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice | Apple a lansat noile modele iPhone 11 (video) | Numerele de telefon la care poţi suna să-ţi recuperezi maşina ridicată în Bucureşti

INSEMEX a terminat expertiza de la Club Colectiv

Scris de :     2016-01-24 17:51

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani va trimite săptămâna viitoare Institutului Național de Expertiză Criminalistică raportul expertizei judiciare efectuată în cazul incendiului din Clubul Colectiv, din București, a declarat duminică, pentru Agerpres, directorul INSEMEX, George Artur Găman.

insemex-petrosani-raport--expertiza-colectivRaportul va fi transmis săptămâna viitoare Institutului Național de Expertiză Criminalistică cu care INSEMEX a colaborat în acest dosar”, a precizat directorul INSEMEX.

INSEMEX a finalizat săptămâna aceasta expertiza în cadrul anchetei referitoare la incendiul din Clubul Colectiv, după ce în luna decembrie într-un laborator al institutului a fost realizată o simulare la scară a condițiilor din clubul bucureștean.

Expertiza judiciară a fost realizată în colaborare cu Institutul Național de Expertiză Criminalistică, la solicitarea procurorilor Parchetului General.

Directorul INSEMEX a afirmat în urmă cu câteva zile că draftul raportului numără câteva sute de pagini inclusiv anexele, concluziile urmând să fie prezentate de Parchetul General, cel care coordonează această anchetă.

Specialiștii INSEMEX Petroșani au efectuat, pe 16 decembrie 2015, în laborator, o expertiză tehnică a condițiilor din clubul Colectiv, în încercarea de a determina cauzele și modul în care s-a produs incendiul din 30 octombrie 2015.

Simularea a fost efectuată la solicitarea Parchetului General, iar la experimentul judiciar a luat parte și directorul Institutului Național de Expertize Criminalistice, instituție cu care INSEMEX colaborează pentru finalizarea expertizei tehnice.

Directorul INSEMEX afirma, pe 16 decembrie, că în cadrul expertizei tehnice a fost efectuată o simulare ”la o porțiune semnificativă din clubul Colectiv’. Prin reproducerea evenimentului specialiștii au încercat să determine mecanismul de declanșare a incendiului și modul de propagare al acestuia.

Inițierea incendiului a fost efectuată cu un articol pirotehnic pe o porțiune semnificativă, reprodusă la scară reală ca în clubul Colectiv. 

George Găman a menționat, în 4 ianuarie, că raportul de expertiză este ”proprietatea” Parchetului General, motiv pentru care instituția în cauză este și cea care este îndreptățită să dea publicității rezultatele. ”Parchetul General este proprietarul raportului de expertiză. Tot dânșii pot face public raportul de expertiză’, a spus George Găman.
Alte stiri din: Investigatii Afisari - 165
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante