Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Ce se întâmplă în creierul omului în primele cinci minute după moarte | Există o forţă misterioasă în Univers | Când începe ANUL NOU CHINEZESC. Ce zodie va avea buzunare pline! | Creierul îţi poate dezvălui care îţi sunt prietenii | NASA a testat sistemul de energie nucleară pentru misiunea pe Marte

DNA cere pedeapsă maximă pentru Neculai Onțanu

Scris de :     2017-06-14 14:11

Un procuror DNA a cerut miercuri judecătorilor de la Curtea de Apel București condamnarea fostului primar al Sectorului 2 Neculai Onțanu la o pedeapsă maximă cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, respectiv 10 ani închisoare.

Neculai Onțanu a fost audiat de procurorii DNA. (foto: Agerpres)

“Având în vedere că, în calitate de primar al Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onțanu a acceptat promisiunea unor foloase necuvenite de la martorul denunțător Borcea Cristian pentru reconstituirea unui drept de proprietate asupra mai multor terenuri și a primit un teren cu o valoare de peste 1,4 milioane euro, vă rog să dispuneți condamnarea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită la o pedeapsă cu executare orientată către maxim”, a spus procurorul în sala de judecată, la ultimul termen al procesului desfășurat miercuri.

Reprezentantul DNA a mai solicitat ca lui Neculai Onțanu să-i fie aplicate și pedepse complementare și accesorii.

De asemenea, procurorul a cerut pedepse maxime și pentru avocata Loredana Radu, acuzată de complicitate la luare de mită și spălarea a banilor; Toma Șutru, fost secretar al Consiliului local al Sectorului 2 București, acuzat de luare de mită și spălare de bani; Aurel Radu, judecat pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Neculai Onțanu a fost trimis în judecată în iunie 2016 de DNA sub acuzația că, în perioada 2006 — 2007, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (Cristi Borcea, denunțător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza Sectorului 2.

În dosar au mai fost deferiți justiției Toma Șutru, la data faptelor secretar al Consiliului local al Sectorului 2, Loredana Radu și Aurel Radu.

Neculai Onțanu este acuzat că a pretins și primit, în mod indirect, o suprafață de 1.500 mp cu o valoare de piață estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din Sectorul 2 — o zonă rezidențială) și care a fost transferată de Cristian Borcea, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse, indicate de fostul primar. Cele două persoane sunt Loredana Radu și Aurel Radu.

Terenul primit de avocata Loredana Radu ca mită pentru Neculai Onțanu ar fi fost revândut apoi fostului vicepremier Gabriel Oprea. După vânzarea terenului către Gabriel Oprea, Loredana Radu a obținut de la Primăria Sectorului 2 o autorizație de construcție pentru un imobil cu 10 etaje, care ulterior a și fost ridicat.
Alte stiri din: Lumea justitiei Afisari - 85
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA în perioada 23-30 aprilie 2018 Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante