Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA: Prim-vicepreşedintele CNSLR Frăţia, Liviu Luca, trimis în judecată

DNA: Prim-vicepreşedintele CNSLR Frăţia, Liviu Luca, trimis în judecată

scris de Laurentiu Banches
118 Afisari

Liviu Luca a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul privind patrimoniul CNSLR Frăţia.

Liviu Luca

Potrivit Agerpres, Liviu Luca este acuzat de procurorii DNA pentru mai multe fapte de corupţie în legătură cu înlesnirea încheierii unor contracte. Astfel printre aceste fapte se număra folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, comis pentru a ascunde o infracţiune asimilată celor de corupţie.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în 2011, inculpatul Liviu Luca a acţionat în aşa fel încât, folosindu-şi influenţa de prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia, a înlesnit încheierea unui contract de management între societăţile Sind Tour Trading SRL şi Tour Mirinvest SRL Timişoara, contract prin care cea de-a doua firmă a obţinut foloase necuvenite în sumă de 732.000 de euro. CNSRL Frăţia este acţionar majoritar la Sind Tour Trading, unde deţine 95% din capitalul social.

În acest dosar, care a fost înaintat spre soluţionare la Judecătoria Sector 1 Bucureşti, au mai fost trimişi în judecată şi Neculai Miron, director general la Grup Mir, pentru complicitate la infracţiunea de folosire a autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi instigare la infracţiunea de folosire cu rea credinţă a fondurilor societăţii, şi Florin Dumitrescu, director general adjunct, pentru folosire cu rea credinţă a fondurilor societăţii.

În comunicatul remis de Agerpres, se menţionează că Sind Tour Trading este o societate ce are ca obiect de activitate prestarea de servicii turistice, în calitate de administrator al unor hoteluri aflate în patrimoniul sindicatelor. Procurorii DNA precizează că anterior încheierii contractului de management, firmele din componenţa Grup Mir, inclusiv Tour Mirinvest, înregistraseră pierderi considerabile.

Totodată DNA a anunţat că încheierea contractului de management a fost posibila prin faptul că, la data de 18 aprilie 2011, acuzatul Liviu Luca a emis o decizie, cu încălcarea dispoziţiilor statutare (fără a fi întrunit în Biroul Operativ numărul de voturi necesar luării unei decizii valabile), prin care a dispus înlocuirea administratorilor societăţii Sind Tour Trading cu un nou administrator şi anume societatea Tour Mirinvest, firmă reprezentată de inculpaţii Miron şi Dumitrescu. Astfel, administratorul Tour Mirinvest avea obligaţia de a efectua investiţii şi de a realiza profit de minimum 600.000 de euro pe an din exploatarea bazelor turistice şi de tratament aflate în administrarea societăţii Sind Tour Trading.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult