Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Pivniceru i-a trimis lui Băsescu propunerile pentru PG şi DNA

Pivniceru i-a trimis lui Băsescu propunerile pentru PG şi DNA

scris de M.A.
139 Afisari

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, i-a transmis joi lui Traian Băsescu propunerile pentru numirea în funcţia de Procuror General, a lui Tiberiu Niţu, şi a lui Ioan Irimie, pentru funcţia de procuror-şef al DNA.

Pivniceru i-a trimis lui Băsescu propunerile pentru PG şi DNA

Pivniceru i-a trimis lui Băsescu propunerile pentru PG şi DNA

Potrivit dispoziţiilor art.54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul general al PÎCCJ şi procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Ministerul Justiţiei precizează, într-un comunicat, că, pe pagina de internet a instituţiei, au fost publicate analiza comparativă a interviurilor care au avut loc la MJ şi la CSM în cadrul procedurii de numire şi transcrierea înregistrării şedinţei Secţiei pentru procurori a Consiliului din 22 noiembrie.

În data de 22 noiembrie, Secţia pentru procurori a CSM i-a audiat pe Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie, aceştia primind însă aviz negativ pentru numirea în cele două funcţii. Despre Tiberiu Niţu, CSM a motivat că are un autocontrol scăzut, o rezistenţă scăzută la stres, irascibilitate şi o spontaneitate redusă, neîntrunind condiţiile şi exigenţele necesare funcţiei de procuror general al PÎCCJ, nu doar din punctul de vedere al lipsei unei viziuni strategice asupra managementului Ministerului Public, dar şi din perspectiva structurii de personalitate, transmite Agerpres.

În cazul lui Ioan Irimie, Consiliul a argumentat că are o scăzută capacitate de adaptare la condiţiile interviului, că a furnizat răspunsuri parţiale, uneori eronate, în raport cu scopul şi modalitatea de formulare a întrebărilor şi că nu cunoaşte instituţiile Uniunii Europene, făcând confuzie între acestea. De asemenea, CSM a susţinut că Irimie nu întruneşte abilităţile necesare exercitării funcţiei de şef al DNA atât la nivelul cunoştinţelor teoretice, cât şi al deprinderilor practice.

3 comentarii

Un roman 28-12-2012 - 01:03

Promovarea nulitatilor (probabil ar trebui adaugat : a nulitatilor DOCILE) pare a deveni o politica de stat sub guvernarea USL. Bine spunea Murphy : „Fiecare promoveaza pana ajunge la nivelul maxim al incompetentei”. Sau „Cine stie, face. Cine nu stie, invata pe altul sa faca. Cine nu stie nici sa invete pe altul, conduce.”

Aurel Texanu 28-12-2012 - 05:27

Basescu nu o sa fie de acord si iara incepe Circul……..ne-am saturat afara cu eii cu totii comunistii astia de kakat astia sunt tradatorii comunismului cu tot ce ia avertizat tatal lor cind le-a zis,, FERITI-VA DE BURGHEZIA COMUNISTA CA ESTE MAI PERICULOASA CA CE-A CAPITALISTA CINE A ZIS? CINE ALTU DECIT LENIN

jan dinu 28-12-2012 - 05:33

D-l TEXANU – mergi acolo shi fa imediat ordine !
EU vin cu trupe speciale aeropurtate americane!!
Ce-ti face – FIRMA – din H.Spring ?
Dar R,L,E , J …sotia ,sanatoshi ?
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult