Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

UPDATE – Remanierea lui Toader la justiție prin moțiune simplă nu a trecut

Scris de :     2018-10-31 11:54

UPDATE – Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a fost respinsă, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor.

S-au înregistrat 99 de voturi ”pentru”, 171 de voturi ”împotrivă” şi 5 abţineri.

Moţiunea simplă, iniţiată de USR şi PNL, a fost citită marţi în plenul Camerei Deputaţilor. Opoziţia îi cere demisia ministrului, caracterizându-l drept „un ministru de nota 4”.

Înaintea moţiunii, ministrul a declarat, comentând titlul acesteia, că probabil semnatarii sunt adepţii sistemului sovietic, cu note de la 1 la 5. De asemenea, în timpul şedinţei de plen, ministrul a distribuit pe Facebook o fotrografie cu fiul său Teodor şi cu partenera acestuia.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va fi remaniat în urma moţiunii simple depuse de opoziţie împotriva lui, urmând ca social-democraţii să voteze şi ei, pentru ca actualul ministru de Interne, Carmen Dan, să fie numit interimar la Justiţie ca să dea OUG pe amnistie, este scenariul prezentat de deputatul PNL Gigel Ştirbu.

Parlamentarul spune că Toader a căzut în dizgraţia PSD pentru că nu a vrut să dea ordonanţa de amnistie dorită de Liviu Dragnea.

„Un scenariu din ce în ce mai plauzibil! Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a căzut în dizgraţia PSD pentru că nu a vrut să dea ordonanţa de amnistie, atât de dorită de Liviu Dragnea. Este foarte probabil ca acesta să fie remaniat din funcţie în urma moţiunii simple depuse împotriva lui, la care PSD va avea grijă să asigure voturile necesare pentru a o putea numi interimar pe Carmen Dan la Justiţie, care să dea mult dorita AMNISTIE, pentru ocrotitorii ei”, a scris miercuri Gigel Ştirbu pe pagina sa de Facebook.

El spune că dacă se va da în final OUG pe amnistie, atunci ar fi un „frumos cadou de 1 decembrie, în anul aniversării Centenarului”.

otul asupra moţiunii simple împotriva ministrului Justiţiei Tudorel Toader este dat miercuri de deputaţi. Rezultatul votului ar putea reprezenta o supriză, în condiţiile în care liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că parlamentarii PSD vor vota şa cum le dictează conştiinţa, iar întrebat dacă îşi asumă riscul ca moţiunea să fie doptată, răspunsul său a fost: “Nu pot să întorc niciodată mâna la spate deputaţilor PSD”.
Alte stiri din: Lumea justitiei Afisari - 69
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante