Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Războiul de la Realitatea TV: Sebastian Ghiţă sare la gâtul lui Vântu

Scris de :     2011-04-03 19:38

UPDATE. Luni 14.37. Sediul Realitatea TV este păzit de Poliţie, în contextul scandalului dintre Sebastian Ghiţă şi Sorin Ovidiu Vîntu. Oficialii Poliţiei declară, însă, că la sediul Realitatea TV ar fi o “staţie permanentă” a unui echipaj.
Surse judiciare precizează, totuşi, că cel puţin un echipaj de Poliţie a fost postat în zonă, pentru a preîntâmpina un eventual conflict între firmele de pază ale lui SOV şi Ghiţă. Situaţia este tentionată şi în redacţie, mai ales după anunţul lui Vîntu, de duminică-seara, potrivit căruia contractul de management al Realitatea TV, încheiat cu Sebastian Ghiţă, ar fi fost reziliat, informează Evz.

———————

UPDATE. Luni, 12.40. Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, a înaintat Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o plâgere în care îl acuză pe Sorin Ovidiu Vîntu de amenintare şi santaj.

———————-

Membrii Consiliului de Administraţie al Asesoft au precizat, într-un comunicat remis Mediafax, că, în urma “ameninţărilor” care le-au fost adresate, vor depune plângeri penale împotriva lui Sorin Ovidiu Vântu şi a asociaţilor săi, cerându-i totodată patronului Realitatea TV să înceteze presiunile.

Sebastian Ghita

Sebastian Ghita il acuza pe Vantu ca este implicat în activităţi de crimă organizată

În cadrul unor discuţii extrem de tensionate, legate de managementul şi activitatea editorială a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vântu şi asociaţii săi au insistat să schimbăm condiţiile contractului de management şi să semnăm un act adiţional care să le permită exercitarea de ingerinţe în activitatea editorială.

A fost realmente surprinzător pentru noi să constatăm că, în absenţa unor rezultate în cadrul discuţiilor, domnul Sorin Ovidiu Vântu şi asociaţii săi au decis să utilizeze metode profund imorale şi total în faţa legii, precum: şantajul şi ameninţarea“, se arată în comunicatul Asesoft International SA.

Potrivit comunicatului, membrii CA al Asesoft au înţeles că au de-a face “cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vântu, care este implicat în activităţi de crimă organizată (spălare de bani, escrocherie, şantaj, utilizarea sau ameninţarea cu utilizarea violenţei fizice etc.)”.

Totodată, CA al Asesoft anunţă că va apela “la toate mijloacele legale necesare” pentru a conserva investiţia realizată la Realitatea Media – în valoare de peste 10 milioane euro – şi va solicita instituţiilor statului “protejarea vieţii şi integrităţii fizice a membrilor CA şi a familiilor acestora“.

Reiterăm ceea ce am precizat şi cu prilejul discuţiilor cu domnul Sorin Ovidiu Vântu şi anume că orice litigiu privind contractul de management poate fi rezolvat fie prin negocieri, fie în instanţă, însă în niciun caz în stil mafiot, aşa cum doreşte domnia sa. Ca reacţie la ameninţările ce ne-au fost adresate, am decis să depunem plângeri penale împotriva domnului Sorin Ovidiu Vântu şi a asociaţilor săi“, se mai spune în comunicatul CA al Asesoft.

În plus, Asesoft atrage atenţia lui Sorin Ovidiu Vântu şi asociaţilor săi “să înceteze presiunile la adresa jurnaliştilor de la Realitatea Media, întrucât controlul editorial pe care doresc să-l impună este lipsit de legitimitate şi afectează credibilitatea trustului“.

Toate acţiunile persoanelor desemnate de SC Asesoft International SA pentru derularea contractului de management (încheiat cu Realitatea Media SA, n.r.) au avut ca obiective: evitarea suspendării licenţei (licenţa audiovizuală a Realitatea TV, n.r.), plata taxelor datorate bugetului de stat, achitarea salariilor către jurnalişti (începând cu luna martie 2010) şi asigurarea unor condiţii de lucru decente“, se precizează în comunicat.

În comunicat nu se precizează numele asociaţilor lui Sorin Ovidiu Vântu, împotriva cărora vor fi depuse plângeri penale.

Pe de altă parte, Asesoft îşi reafirmă “angajamentul ferm” faţă de finalizarea derulării contractului şi consolidarea postului Realitatea TV. “Asesoft a reuşit să modernizeze deja o mare parte din echipamentele tehnice şi să obţină înţelegeri favorabile pentru Realitatea Media din partea furnizorilor importanţi. Asesoft International SA consideră că jurnaliştii sunt responsabili de politica editorială şi nici CA al Realitatea şi nici CA al Asesoft nu trebuie să interfereze cu munca acestora“, se mai spune în comunicat.

Pe de altă parte, joi, Consiliul de Administraţie al Realitatea Media a fost convocat pe 5 aprilie pentru a analiza execuţia contractului de management de către Asesoft, reprezentată de Sebastian Ghiţă, “în încercarea de a-l determina pe acesta să respecte clauzele contractului şi, în caz de nereuşită, denunţarea acestuia“.

Citeşte aici reacţia lui Sorin Ovidiu Vîntu la atacul declanşat de Sebastian Ghiţă.
Alte stiri din: Investigatii Afisari - 3,203
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante