Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
A murit Stela Popescu | Primul transplant de creier | Google Maps primeşte o interfaţă nouă | Un tablou de Leonardo da Vinci, vândut cu peste 450 milioane de dolari | Rusia influențează opinia publică răspândind știri false

15 martie: Ungureanu gâdilă UDMR şi face apologia criminalului Kossuth

Scris de :     2012-03-15 13:13

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu face apologia criminalului Kossuth ca să gâdile UDMR-ul, cu ocazia zilei naţionale a maghiarilor, 15 martie.

MR Ungureanu (rtv.net)

MR Ungureanu (foto: rtv.net)

“În numele Guvernului României şi al meu personal, vă adresez cele mai calde felicitări cu ocazia zilei de 15 martie. Idealul de libertate a fost, şi rămâne şi azi, elementul care a unit liderii revoluţiei din 1848, ale cărei principii i-au apropiat pe Bălcescu şi Kossuth, au apropiat occidentul de partea estică a Europei şi apropie şi azi naţiunile europene”, afirmă Mihai Răzvan Ungureanu, în mesajul său.

Ce uită însă premierul Mihai Răzvan Ungureanu este faptul că printre “principiile” lui Lajos Kossuth s-a numărat şi raderea a 200 de sate româneşti din Transilvania.

Unele calcule indică cifra de 40.000 de români măcelăriţi de către maghiari în 1848, scrie George Damian. Kossuth, liderul închipuitei Ungarii Mari de la 1848, spunea despre relaţiile cu celelalte popoare: “Eu niciodată, dar niciodată sub sfânta coroană maghiară, altă naţiune sau naţionalitate decât cea maghiară nu voi recunoaşte. Ştiu că sunt oameni şi rase de oameni, care vorbesc altă limbă, dar mai mult de o naţiune aici nu este”.

Tot marele Kossuth, al cărui portret sigur apare pe covor, a publicat o proclamaţie la 10 octombrie 1848, prin care îi soma în termeni ultimativi şi injurioşi pe români, numindu-i “gunoaie ingrate”, să revină la ordine şi supunere legală”. O altă proclamaţie a lui Lajos Kossuth din 22 decembrie 1848 îl numeşte pe români “mercenari plătiţi”, “hoardă mai josnică decât vita”, “bandiţi valahi”, cerând “exterminarea tuturor duşmanilor”.

“A fost, atunci, un început de drum. Astăzi, dacă privim înapoi, constatăm că multe dintre obiectivele noastre politice şi sociale se înscriu pe această cale inaugurată la acea vreme, ducând la întărirea relaţiilor dintre români şi maghiari, a spiritului de solidaritate. Acceptarea şi promovarea diversităţii reprezintă normalitatea europeană”, continuă premierul român Mihai Răzvan Ungureanu, în mesajul de felicitare adresta maghiarilor, de 15 martie.

“Aceste idealuri rămân valabile şi în România zilelor noastre, întărind identitatea noastră europeană comună. Astăzi, românii şi maghiarii îşi doresc împreună consolidarea statului naţional român modern, reprezentanţii comunităţii maghiare din România fiind respectaţi pentru contribuţia lor eficientă la guvernarea ţării şi pentru eforturile de a întări şi promova prestigiul României în lume.

In proiectul pe care mi l-am asumat în faţa tuturor cetăţenilor români acum o lună, se regăseşte la loc de seamă şi protecţia drepturilor persoanelor apartinand minorităţilor naţionale din România, în vederea păstrării şi promovării identităţii etnice şi culturale a fiecărui cetăţean. Pot să vă asigur că voi fi partenerul dumneavoastră în toate demersurile ce ţin de exercitarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi de păstrarea valorilor comune, precum şi de combaterea intoleranţei. Doresc să urez o sărbătoare demnă tuturor maghiarilor din România”, se arată în încheierea mesajului.
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 403
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante