Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE- Geoană a pierdut şi funcţia de preşedinte al Senatului

UPDATE- Geoană a pierdut şi funcţia de preşedinte al Senatului

scris de D.S.S.
256 Afisari

UPDATE ora 13,40- Mircea Geoană a fost revocat din funcţia de preşedinte al Senatului cu 112 – pentru, 5 abtineri şi 2 voturi împotrivă.  Votul a fost electronic şi secret. 

Şedinţa plenului a fost condusă de vicepreşedintele Radu Filip, senator PDL. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a anunţat, de asemenea, că după ce Mircea Geoană va fi revocat de plenul Senatului, Biroul Permanent se va reuni din nou pentru desemnarea unui preşedinte interimar al Senatului. Alegerea noului preşedinte al Senatului va avea loc luni, a mai spus Sârbu.

UPDATE 12,36. Deputatul PC Florentin Gust a anunţat, miercuri, că va pleca din USL, ca urmare a excluderii lui Mircea Geoană din PSD, totodată el declarând corespondentului Mediafax că a vorbit cu mai mulţi membri ai PSD Dolj, iar în următoarea perioadă mare parte dintre aceştia vor demisiona din partid.

Florentin Gust a declarat că îşi va depune demisia din USL luni, la Camera Deputaţilor. El susţine că, urmare a excluderii lui Mircea Geoană din PSD, vor pleca din USL, în primă fază, „zeci de primari şi parlamentari”.

––––––––––

Senatorii PSD si PNL au depus oficial actele prin care anunta retragerea sprijinului politic pentru Mircea Geoana si pierderea, implicit, de catre acesta, a functiei de presedinte al Senatului. Degeaba insa! Miercuri dimineata a inceput, oficial, lupta pentru sefia Senatului. PSD a depus cererea de revocare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului – fapt care determina, automat, convocarea Biroului Permanent, pentru alegerea unui nou presedinte.

Mircea Geoana si scaunul de presedinte al Senatului

Pana la decizia oficiala a Biroului Permanent al Senatului si desemnarea unui inlocuitor, Mircea Geoana conduce in continuare aceasta Camera a Parlamentului.

Geoană a fost mazilit. Reacţiile lui Ponta şi Iliescu

Cronologia evenimentelor, miercuri, 23 noiembrie 2011:

ora 10.40 – Pauza de consultari a fost prelungita. ora 10.25 – In timp ce senatorii au iesit in pauza pentru consultari, ca sa gaseasca o solutie, Mircea Geoana sta in continuare, zambitor, pe scaunul de presedinte al Senatului Romaniei. ora 10.15 – Social-democratii au cerut in plenul Senatului suspendarea sedintei, pentru convocarea de urgenta a Biroului Permanent. Surpriza insa. Mircea Geoana, care conduce inca Senatul, a refuzat aceasta cerere – sustinand ca solicitarea PSD este nestatutara. Prin urmare, s-a luat o pauza de 15 minute pentru consultari. ora 10.00 – Victor Ponta a declarat ca a fost convocat de urgenta Biroului Permanent al Senatului, pentru ca institutia sa ia act de retragerea sprijinului politic pentru Mircea Geoana si pierderea functiei acestuia de presedinte al Senatului.

Practic, in acest moment, noi am inregistrat la Secretariatul Senatului decizia Comitetului Executiv de aseara. Deci, domnul Geoana, practic, din urma cu zece minute nu mai este presedintele Senatului si am cerut convocarea Biroului Permanent al Senatului pentru a se proceda conform Regulamentului„, a declarat liderul PSD. Victor Ponta a precizat ca in cursul diminetii a fost reconfirmata propunerea USL ca Titus Corlatean sa ocupe functia de presedinte al Senatului. „In mod normal, astazi se va supune la vot si va fi ales ca presedinte al Senatului„, a mai spus liderul PSD. Intrebat cine va asigura interimatul functiei, el a mentionat ca grupurile USL ar dori ca acesta sa fie asigurat de catre vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru.

Probabil ca cei de la putere il vor propune pe domnul Filip, ei au mai multe voturi in acest moment, dar pentru noi pana la urma nu conteaza. Este vorba de sedinta de astazi, pentru ca astazi trebuie conform Regulamentului de indatata sa treaca la alegerea noului presedinte al Senatului„, a spus Ponta. Intrebat ce se va intampla daca PDL va propune propriul candidat, liderul PSD a spus ca se va merge la vot. „Noi consideram ca o candidatura din partea lor este impotriva deciziei Curtii Constitutionale, dar haide sa mergem astazi la vot„, a spus Ponta.

Convocarea Biroului Permanent al Senatului se bazeaza pe hotararea Comitetului Executiv National al PSD, luata marti, de excludere a lui Mircea Geoana din partid, si pe articolul 33 din Legea 96 privind statutul deputatilor si senatorilor. Acest articol precizeaza ca retragerea sprijinului politic atrage de drept si pierderea calitatii de presedinte al Senatului, in cazul in speta.

7 comentarii

geek-a-contra 23-11-2011 - 13:54

prostanacu’ tot prostanac. se putea retrage cu demnitate si cu aura de visctima a psd-ului. asa insa a plecat cu suturi in koor de la toata lumea….

Traian Basescu 23-11-2011 - 14:02

De data asta Ponta & Co au dovedit ca sunt mai idioti ca Geoana. Prostanacu’ a avut la faza asta dreptate. PSD-ul va pierde singura functie importanta pe care a avut-o in stat. In fruntea senatului va ajunge cine vreau eu.

De acum incolo nu mai e cine sa blocheze sau sa intarzie nici una din initiativele guvernului si chiar daca le iese USL-asilor suspendarea mea, presedinte interimar va fi omul meu. Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă, Hă….

vic 23-11-2011 - 15:50

taraganarea’ pentru dezbaterea’unor legi importante continua ,geoana va avea acelasi statut ca oprescu, minarelile’ usl.iste au acelasi continut ,suspendari ,aminari ,..toate pe banii prostimii ,…jeguri bolsevice

Ciu Huhu 24-11-2011 - 07:55

Vorbele tale se potrivesc PDL-eului fiu iubit al PCR-eului, la fel ca PSD-eul!

Elite 23-11-2011 - 19:46

Se mai indoieste cineva ca Ponta si cu Crin Antonescu NU sint oamenii lui Basescu? E clar ca buna ziua. Crin si Ponta simuleaza opozitia, dar ei sint pres la picioarele lui Basescu si-i fac toate jocurile.

Ciu Huhu 24-11-2011 - 07:59

Gresesti, omul lui Basescu e Gioana, el simuleaza opozitia, el a simulat ca, concureaza cu Basescu la alegerile prezidentiale din 2009, d-aia s-a dus noaptea, cu fotografi, la Vintu!

Ciu Huhu 24-11-2011 - 09:56

PS. Gioana e omul lui Basescu, d-aia a refuzat sa primeasca postul de sef al comisiei pentru politica externa din Senat, d-aia a refuzat sa-si dea demisia, d-aia a refuzat sa delege un pesedist in locul lui, d-aia a facut mare circ mediatic, d-aia va contesta la Curtea Constitutionala debarcarea lui, d-aia vrea sa-si faca partid pro Basescu…!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult