Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Cauti service specializat pentru reparatii cutii automate? Alege Automatic Gearbox | Bolile românilor și criza din spitale | Cu ce riscuri se confruntă omenirea (raport oficial) | China a ajuns pe partea întunecată a Lunii (VIDEO) | Horoscop 2019. Bani, sănătate, dragoste, carieră

A murit Nicolae Mischie

Scris de :     2018-04-15 18:07

Nicolae Mischie a murit duminică, în jurul orei 15.00, la Spitalul Elias din Bucureşti. Familia a declarat că decesul a survenit în urma unei infecţii severe.

Nicolae Mischie

Mischie era internat în spital de mai mult timp, în urma unor complicaţii. El a suferit în urmă cu câţiva ani un accident vascular-cerebral.    Nicolae Mischie a fost deputat din partea PSD, preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi preşedinte al PSD Gorj.

Nicolae Mischie a fost deputat din partea PSD, între 1990 şi 1996, preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj (1996-2004) şi preşedinte al PSD Gorj. A fost primul politician român care a primit titulatura de „baron“ ca urmare a modului autoritar de a conduce judeţul Gorj în perioada în care s-a aflat la conducerea judeţului.

Nicolae Mischie a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale. Cel mai important i-a adus o condamnare de patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Mischie a fost trimis în judecată în anul 2004 de către Direcţia Naţională Anticorupţie, în urma unui autodenunţ care a fost făcut de către omul de afaceri Clement Mocanu. Acesta a depus o plângere penală în care sesiza că a efectuat o serie la lucrări de renovare la o casă din Târgu Jiu, dar şi că i-a oferit mai multe bunuri lui Nicolae Mischie, în schimbul facilitării obţinerii unor contracte cu instituţii publice sau companii de stat. Sentinţa finală în acest caz a fost dată, iniţial, în anul 2012 de Curtea de Apel Timişoara, după care, în anul 2013 a rămas definitivă prin hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Nicolae Mischie şi nu şi-a recunoscut faptele şi a susţinut că în spatele acuzaţiilor şi al dosarelor se află adversarii săi politici, el fiind înlăturat de la conducerea organizaţiei PSD Gorj. Nicolae Mischie a fost eliberat din penitenciar după un an şi două luni.

Alexandru Mischie, fiul acestuia, a spus că tatăl său a fost achitat în  toate dosarele în care a fost judecat, întrucât Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat că în procesul prin care a fost condamant al închisoare cu executare au fost încălcate anumite articole din Convenţia Drepturilor Omului şi a stabilit să oblige statul român la despăgubiri de 3.000 de euro.
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 127
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Cauti service specializat pentru reparatii cutii automate? Alege Automatic Gearbox Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante