Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Antonescu negociază cu PSD de capul lui

Scris de :     2011-01-17 15:28

Liderii liberali au decis luni să îl mandateze pe şeful PNL Crin Antonescu să continue discuţiile cu social-democraţii în vederea constituirii unei alianţe. Membrii Biroului Politic Central (BPC) al PNL au stabilit, prin vot, că nu este nevoie de un Congres extraordinar. Singurul care s-a abţinut de la vot a fost vicepreşedintele Varujan Vosganian.

Presedintele PNL Crin AntonescuVicepreşedintele liberal Relu Fenechiu a arătat că în şedinţa BPC nu s-a discutat despre paritate sau împărţirea funcţiilor.

„Negocierile trebuie să continue, având în vedere situaţia dramatică în care se găseşte România. Suntem obligaţi să găsim o alternativă la actuala guvernare din România”, a mai precizat liderul PNL.

Fenechiu a explicat: „Statutul spune că alianţele politice sunt decise de Delegaţia Permanentă a PNL. Decizia de a convoca sau nu un congres extraordinar aparţine Delegaţiei Permanente. Propunerea pentru convocarea unui congres aparţine mai multor foruri, dar în acest caz statutul nu cere un congres extraordinar şi, cu siguranţă, Delegaţia Permanentă nu va cere nici ea”.

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, duminică seara, la Realitatea TV: “Cred că facem o greşeală dacă grăbim alianţa cu PSD. Acesta trebuie negociată riguros şi aprobată prin congres de cele două partide. Aud de la liderii noştri că vor să aprobe prin organisme inferioare, cum ar fi delegaţiile permanente. Ar fi o eroare, pentru că trebuie să vină cât mai mulţi membri, să spună ce au de spus”.

Referindu-se la constituirea Alianţei de Centru-Dreapta (ACD) dintre PNL şi PC, Vosganian a arătat: „Am considerat că această alianţă cu PC e o preparativă care nu-şi găsea locul. Sunt dispus să discut de alianţa cu PSD, e chestiune de destin naţional acolo. Însă în legătură cu PC, socotesc că ne-am pripit, am fost luaţi pe nepregătire şi cred că argumentele nu sunt foarte temeinice. Colegii mei din PNL s-au simţit stânjeniţi atunci când au dat o lectură minuţioasă. De ce? Dat fiind că această alianţă s-a făcut grăbit, ea a preluat în linii mari protocolul alianţei dintre PNL şi PD. Dar atunci era vorba de două partide în raport de 1,3 la 1. Ori, dacă citeşti protocolul dintre PNL şi PC, ai impresia că PNL se aliază cu un partid aflat undeva între 5% şi 10% în sondajele publice.

Varujan Vosganian, Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban şi Adriana Săftoiu au votat împotriva alianţei cu PC, în Delegaţia Permanentă a PNL.

Alte stiri din: Politica interna Afisari - 35
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste