Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Ce a spus Antonescu despre „faraonul securist” Băsescu

Scris de :     2012-11-29 09:14

Preşedintel PNL, Crin Antonescu, a comparat discursurile lui Băsescu cu cele ale unui faraon către popor, menţionând că cel mai mult este deranjat de apucăturile sale de comunist.

antonescu

Ce a spus Antonescu despre „faraonul securist” Băsescu

Fostul preşedinte intermediar al României, Crin Antonescu, a spus despre Traian Băsescu, într-o emisiune la Antena 3, din seara de miercuri, 28 noiembrie că vorbeşte “ca un faraon către poporul său”, făcând referire la declaraţiile şefului statului din ultimele zile privind situaţia primului-ministru şi a guvernului de după alegerile din 9 decembrie. Crin Antonescu a precizat că „Domnul Băsescu vorbeşte de parcă ar fi cel puţin Hosni Mubarak înainte de “primăvara arabă” şi vorbeşte ca un faraon către poporul său şi spune: ‘aveţi grijă că asta vreau eu, că asta nu vreau eu’. Nu ne interesează ce vrea domnul Băsescu”, adăugând că  „Sunt două lucruri care trebuie totuşi ştiute de toată lumea şi vă garantez că le ştie toată lumea. (…) Şi oamenii cei mai modeşti, cei mai necăjiţi ştiu cum se pune un guvern, cine pune guvernul. Mai întâi că nu Traian Băsescu pune Guvernul. Parlamentul Românei pune Guvernul. Doi: desigur că nu pe poveşti se investeşte un guvern, ci pe voturi”.

Antonescu a adăugat şi că “apucăturile de securist” ale şefului statului sunt mai urâte decât faptul că Traian Băsescu foloseşte cuvinte inacceptabile pentru poziţia sa publică. Liderul PNL a dat drept exemplu povestea despre aşa-zisul comportament al lui Ponta în nişte întâlniri tete-a-tete: „Să presupunem că domnul Ponta e politicos şi nu sare la scandal atunci când se întâlneşte cu domnul Băsescu. Cum e asta să torni tu la televizor cum vorbeşte sau ce vorbeşte Ponta într-o întrevedere privată cu tine? Dar cum e aia, să lansezi tu, cu maşina ta de derbedei plătiţi, de oameni care îşi zic ziarişti şi nu mai au niciun scrupul, să lansezi în mediul online, să lansezi în editoriale reluate o chestiune din senin: Antonescu doarme? Domnule, Antonescu nu doarme! Nu doarme şi, între altele, e şi foarte nervos domnul Băsescu. Dar hai s-o zicem pe asta, că doarme, că… nu putem să spunem că e corupt, am încercat cu aia cu securist dar a chelălăit scurt şi… ca să vorbim în termeni zoologici, când i-am spus că începuse cu Porumbacu, tot aşa, pe chestiuni aruncate în online şi reluate aluziv, într-un interviu. Am ieşit, i-am spus: ‘minţi, n-ai nimic, că n-ai cum să ai, că nu am avut nicio treabă niciodată. A bătut în retragere, da!? A plecat. Acum, cu somnul. O bagă prin ziare şi o reia într-un interviu. Nu, nu e nimeni bolnav nici de somn, nici de minciună, dânsul este bolnav de multe lucruri şi mă refer la cele morale, evident. Şi nu ştiu ce-ar mai trebui să discut”

Crin Antonescu a ţinut să sublinieze şi de această dată că, dacă USL va obţine la alegerile din 9 decembrie majoritatea, iar Traian Băsescu va refuza numirea lui Victor Ponta ca premier, vor fi demarate demersurile pentru o nouă suspendare a preşedintelui ţării. Potrivit Agerpres, Antonescu a precizat că a răspuns atacurilor preşedintelui României deoarece, din punct de vedere electoral, orice apariţie de genul acesta a preşedintelui convine USL.
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 282
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Prognoza METEO. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante