Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Ce acte normative ar putea fi adoptate în prima ședință de lucru a noului cabinet

Scris de :     2019-11-06 11:16

Guvernul Ludovic Orban se reunește, miercuri, în jurul prânzului, în prima ședință oficială de cabinet de la învestitură. Principalul subiect de pe ordinea de zi pare să fie Ordonanța de Urgență pentru restructurarea Executivului de la Palatul Victoria.

Cu toate acestea, există și alte acte normative ce ar putea fi luate în calcul pentru prima ședință de lucru a Guvernului Orban. Unul dintre ele ar putea viza situația minerilor de la Paroșeni și Uricani.

O altă problemă pe care PNL a precizat că o ia în calcul pentru primele momente de guvernare este rectificarea bugetară, care ar trebui să corecteze o parte din alocările financiare programate de PSD și să armonizeze situația financiară a administrației cu prioritățile noului cabinet.

Nu în ultimul rând, problema comisarului european ar putea fi pusă și ea pe masa primei ședințe de lucru. România este ultimul stat UE rămas fără o propunere acceptată de titular de portofoliu în Comisia von der Leyen, care nu își va putea începe activitatea până situația nu va fi deblocată, în condițiile în care fostul premier Viorica Dăncilă a avut trei tentative eșuate de a trimite la Bruxelles un nume solid.
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 47
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste