Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Ce au pus la cale Iohannis si Ponta la întâlnirea de la Cotroceni

Scris de :     2015-10-28 02:33

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți cu prim-ministrul Victor Ponta, discuțiile vizând gestionarea fluxurilor de imigranți, poziția României în acest caz și execuția bugetară.

ponta iohannis cotroceni“Pe agenda discuțiilor, purtate în cadru instituțional, s-au aflat situația gestionării fluxurilor migratorii din regiunea Balcanilor de Vest, poziția României față de această problemă și stadiul actual al pregătirilor pentru preluarea refugiaților”, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat transmis redactiei Ziua Veche.

Totodată, se precizează că s-a discutat despre întărirea cooperării dintre statele din regiune și despre eficientizarea schimbului de informații între state, astfel încât acțiunile noastre să fie mai bine corelate.

Cei doi oficiali au abordat și alte probleme de actualitate. Prim-ministrul a prezentat și o serie de probleme curente legate de execuția bugetară.

Potrivit surselor Ziua Veche, în timpul întâlnirii dintre Iohannis şi Ponta a fost abordată şi situaţia în care se află vicepremierul Gabriel Oprea. Cei doi au convenit că vor accepta situaţia actuală şi nu vor forţa demisia liderului UNPR.

În schimb, Iohannis l-a asigurat pe Ponta că, indiferent ce propunere va veni din partea lui Liviu Dragnea, nu va accepta un posibil guvern condus de o persoana apropiată actualului şef al PSD.

În cazul în care criza guvernamentală se va accentua, Iohannis este dispus să accepte orice formulă guvernamentală, dar fără ca la conducerea acesteia să se afle un lider al PNL. Varianta pe care Iohannis este dispus să o accepte, este aceea a unui guvern de uniune naţională condus de un tehnocrat.

Dacă Gabriel Oprea nu ar fi intrat în actualul scandal mediatic, era varianta agreată şi de Ponta şi de Iohannis pentru un Guvern care să organizeze alegerile locale şi parlamentare în formula PSD-UNPR-ALDE.
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 204
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste