Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Congresul minoritarilor decide soarta majoritarilor

Scris de :     2011-02-20 15:25

Mai e puţin şi începe Congresul UDMR, atât de aşteptat culmea culmilor, nu de maghiarii din România sau de aiurea , ci de românii din partidele politice şi nu numai.

Congresul UDMR

Congresul UDMR

 De ce ? Păi este clar. Pentru că decizia luată acolo va decide viaţa guvernului Boc a coaliţiei, a PDL-ului şi dacă vreţi a tuturor românilor în perioada ce va urma până la alegeri .

 Este o culme a democraţiei, oricum te-ai uita, şi aşa ceva numai în România se poate întâmpla . O minoritate care se plânge că nu are drepturi suficiente în cea mai permisivă şi mai obedientă naţiune, o minoritate care cu excepţia unui an, nu a lipsit de la guvernare în ultimii 22 de ani, pe de o parte se plânge că nu îi sunt respectate drepturile iar pe de altă parte hotărăşte de facto viaţa a 18 milioane de români care se cred majoritari. Spun se cred , pentru că România trece prin două paradoxuri democratice .

1.Este condusă de o minoritate reală împotriva dorinţei unei imense majorităţi, din cauza unor inginerii şi jocuri politice murdare care nu au nici o legătură cu democraţia. Ajuns la putere printr-un furt electoral cvasidovedit, menţinut la putere prin şantaj şi intimidare, cu legi votate prin furt sau din prostie, partidul de guvernământ supravieţuieşte datorită unui partid minoritar si este susţinut conform sondajelor de nici 15% din populaţie.

2. Soarta politică a unei ţări de 20 de miloane este hotărâtă de 2 milioane.

 Că sunt la această oră două curente în cadrul şefilor UDMR, este clar. Unii care doresc să meargă mai departe în actuala formă şi alţii care mai de ruşine, mai de bun simţ, mai influenţaţi de electorat ar vrea să iasă din mocirla ultimilor ani .

Un lucru este clar pentru ambele tabere şi anume că PDL este în cădere liberă şi la viitoarele alegeri nici banii , nici biciul nu îl vor mai putea menţine pe linia de plutire. Dar ce va face UDMR acum? Hai să studiem variantele:

 1. Variantă plecării de la guvernare ar aduce :

– ieşirea din trocul cu PD-L, troc din care UDMR a luat cât i-a trebuit;

– mulţumirea electoratului tot mai supărat pe legile guvernului Boc;

– ar putea duce la formarea unei noi majorităţi parlamentare care ar necesita formarea unui nou guvern în care ar avea loc şi UDMR. Asta însă, va fi valabil până la viitoarele alegeri, când situaţia s-ar putea întoarce după cum se va vedea mai jos;

– o perioadă de confuzie şi incertitudini, probabil alegeri anticipate din care nu ştiu încă cum vor ieşi . La ora asta este clar şi coaliţia şi PDL-ul au nevoie de UDMR pentru a guverna, dar la următoarele alegeri, către cine se vor îndrepta voturile românilor sătui de Boc şi Băsescu ? Bineînţeles către PSD sau PNL. Bun. Şi ? Ce înseamnă asta ? Păi asta înseamnă că vor obţine mai multe voturi şi deci mai multe mandate în Parlament, care ar putea să fie suficient de multe încât să nu mai aibe nevoie de voturile UDMR în Parlament. Şi asta ca să nu mai punem la socoteală pe parlamentarii PDL sau UNPR care ar schimba barca pe parcurs. Deci ar însemna ieşirea UDMR de la guvernare. Ar fi asta în interesul UDMR? Bineînţeles că nu.

 2. Varianta rămânerii la guvernare:

– ar însemna o „respectare a angajamentelor” şi se ştie că UDMR ţine la etichetă;

– ar însemna o continuare a muncii începute întru propăşirea neamului lui Bela şi o siguranţă a satisfacerii oricăror cereri, atâta timp cât voturile lor sunt vitale pentru Băsescu.

– ar însemna încă un an de răbdare pentru cei ce vor să iasă , an care însă poate fi parcurs repede mai ales când te afli călare pe situaţie.

– ar mai însemna supărarea noii alianţe care se grăbeşte şi are nevoie de schimbare ACUM . A întoarce spatele noii Uniuni este echivalent cu primirea aceluiaşi tratament după viitoarele alegeri când mai mult ca sigur, Uniunea îşi va putea dobândi necesarul de mandate. Destul de spinoasă situaţia.

Mai sunt câteva lucruri pe care nu le pot prevedea, dar le-aş putea bănui. Unul din acestea ar fi „indicaţiile” primite din partea fraţilor de peste Tisa, pentru că cine crede că nu există şi astfel de influenţe nu trăieşte în această lume.

Importanţa acestui Congres pentru România a subliniat-o şi domnul Băsescu atunci când s-a întâlnit cu membrii PD-L.

Ce vor face ungurii ? Eu cred că vor alege continuitatea. Decât liliputani într-o mare alianţă, mai bine uriaşi într-o mică coaliţie.
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 1,651
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante