Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Corlăţean: Atacarea la CCR a organizării referendumului, o greşeală uriaşă

Corlăţean: Atacarea la CCR a organizării referendumului, o greşeală uriaşă

scris de M.A.
466 Afisari

Atacarea la Curtea Constituţională de către PDL a legii de organizare a referendumului riscă să îl coste definitiv existenţa în politică pe preşedintele suspendat Traian Băsescu, a declarat Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean.

Corlăţean: Atacarea la CCR a organizării referendumului, o greşeală uriaşă

Corlăţean: Atacarea la CCR a organizării referendumului, o greşeală uriaşă (foto: antena3.ro)

PDL a făcut o greşeală uriaşă, care riscă să-l coste definitiv pe Traian Băsescu existenţa în politică, pentru că a te opune interesului cetăţeanului român de a avea posibilitatea să voteze într-un număr cât mai mare este un subiect important. Demiterea unui şef de stat este un subiect grav. (…) Faptul că s-a ridicat pragul pentru validarea referendumului este o chestiune care avantajează în mod obiectiv pe domnul Băsescu şi pe susţinătorii săi, dar chiar şi în aceste condiţii vii cu încăpăţânare şi încerci să blochezi dreptul cetăţeanului de a vota, pentru că vorbim de o singură zi, nu de două”, a afirmat Corlăţean, joi seară, la Digi TV.

El a explicat că a fost pentru oricare dintre variantele privind programul de votare la referendum deoarece dorea să se dea posibilitatea unei consultări cât mai largi, chiar şi în două zile, însă existau acele acuzaţii şi suspiciuni că s-ar întâmpla ceva peste noapte, transmite Agerpres.

Ministrul a arătat că în textul deciziei CCR care s-a pronunţat pe proiectul de lege adoptat anterior în Parlament şi promulgat de preşedintele interimar Crin Antonescu se poate vedea că problema suspendării şi demiterii preşedintelui este o chestiune importantă gravă, iar în astfel de situaţii este important să creezi condiţiile unei consultări aprofundate, cât mai largi, a cetăţenilor. Titus Corlăţean a subliniat că, indiferent de rezultatul final, soluţia trebuie să aibă legitimitate, printr-o exprimare clară, masivă a cetăţenilor României şi atunci nimeni nu va mai putea să conteste ceva.

1 comentariu

digital 20-07-2012 - 09:15

o să vedeți o prezență la vot de peste 70%!

porkul mai are zece zile,până îi ajunge funia la par!
până atunci,va îmbăloșa această țară pe care a scurmat-o cu râtul împuțit și a transformat-o în cocina lui personală!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult