Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Ce se întâmplă în creierul omului în primele cinci minute după moarte | Există o forţă misterioasă în Univers | Când începe ANUL NOU CHINEZESC. Ce zodie va avea buzunare pline! | Creierul îţi poate dezvălui care îţi sunt prietenii | NASA a testat sistemul de energie nucleară pentru misiunea pe Marte

Gesturi şi cuvinte obscene în Parlament

Scris de :     2017-05-09 17:24

Deputaţii Nicolae Bacalbaşa (PSD) şi Corneliu Bichineţ (PMP) au susţinut, marţi, la tribuna Parlamentului, în plenul comun, discursuri în care au folosit gesturi şi cuvinte obscene, jigniri triviale şi acuze, chiar şi reciproce.

Nicolae Bacalbasa

Bacalbaşa a fost cel care a dat tonul jignirilor, el luând cuvântul după Corneliu Bichineţ.

„Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul!”, şi-a început discursul Bacalbaşa.

El a continuat cu jigniri directe la adresa preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan, căreia i-a greşit numele.

„Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”, a spus Bacalbaşa.

La acest moment, preşedintele de şedinţă, social-democratul Gabriel Vlase, i-a solicitat lui Bacalbaşa să încheie discursul şi i-a cerut repetat să plece la locul său, în sală.

Parlamentarii USR au părăsit sala, în semn de protest faţă de limbajul folosit de deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa la adresa preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan.

“Am decis cu toţii să ieşim din sală pentru a protesta faţă de nivelul suburban la care a ajuns Parlamentul. Am văzut din partea unui bărbat la adresa unei femei, mai întâi, după care am văzut o replică într-un limbaj care nu poate fi reprodus. Nu credem că ăsta este limbajul pe care îl aşteaptă cetăţenii de la Parlamentul României. Credem că protestul nostru o să ajute la normalizarea situaţiei din Parlament”, a declarat liderul USR, Nicuşor Dan, anunţând că va cere “sancţiuni”.

“Codul de conduită este o obligaţie pe care România şi-a asumat-o pentru MCV. Putem să avem oricâte coduri dacă nu avem sancţiuni în el. E vorba că de multe ori în plenul Parlamentului (…) au fost atacuri nedemne la persoane, de multe ori la femei şi lucrul acesta nu trebuie să se mai întâmple”, a mai spus Dan.

De asemenea, parlamentarii din sală au vociferat şi au bătut cu palmele în pupitre.

„Dă cu <labele>, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să …votezi”, a spus Bacalbaşa, de la tribuna Parlamentului, făcând totodată un gest obscen cu mâna dreaptă ridicată în sus şi pendulând antebraţul. În acest moment, preşedintele de şedinţă i-a închis microfonul lui Bacalbaşa.

Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a solicitat un drept la replică, pe care l-a utilizat pentru a folosi, la rândul său, cuvinte triviale şi a-l jigni pe antevorbitorul său.

„Aţi trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta”, i s-a adresat acesta lui Bacalbaşa.

Dragnea spune că CExN al PSD va discuta şi cazul lui Bacalbaşa, care a făcut gesturi obscene în plen

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, marţi, că CExN al PSD, convocat pentru miercuri, va lua în discuţie şi cazul deputatului social-democrat Nicolae Bacalbaşa, care a făcut gesturi obscene în plen, el arătând că nu este prima dată când acesta are astfel de „ieşiri”.

Întrebat dacă la CExN al PSD se va lua în discuţie şi discursul lui Bacalbaşa de marţi, din plenul Parlamentului, Dragnea a răspuns afirmativ.

„Da. Nu este prima dată, l-am rugat personal – este un om pe care îl respect pentru tot ceea ce a făcut şi pentru ceea ce face – dar l-am rugat personal să nu mai aibă astfel de ieşiri, pentru că acolo nu suntem pe persoană fizică”, a spus Dragnea.

El a arătat că PSD nu a câştigat alegerile cu astfel de manifestări.

„Când am făcut listele, am făcut listele unui partid care a câştigat alegerile cu un scor foarte mare, beneficiind de încrederea tuturor. Nu am câştigat alegerile pe astfel de manifestări şi pe baza unuia sau altuia, ci ca partid, şi o să discutăm şi subiectul ăsta. Nu e plăcut, dar nu vreau să revin”, a arătat Dragnea.

Întrebat dacă Bacalbaşa va fi sancţionat la CExN, Dragnea a spus: „Nu ştiu, vom discuta. Dar nu este în regulă, adică nu este prima dată şi nu e în regulă. Am primit foarte multe telefoane de la colegi din ţară, nu numai membri de partid, ci şi oameni care ne susţin şi nu e în regulă. De ce trebuie să dăm noi tot felul de astfel de ocazii?”.
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 90
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA în perioada 23-30 aprilie 2018 Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante