Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvern. Victor Ponta: Este o mare victorie pentru români

Guvern. Victor Ponta: Este o mare victorie pentru români

scris de M.A.
426 Afisari

Este o mare victorie pentru români”, a declarat premierul Victor Ponta, de la sediul Guvernului, felicitându-i pe cei care s-au prezentat la vot la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Guvern. Victor Ponta:  Este o mare victorie pentru români

Guvern. Victor Ponta: Este o mare victorie pentru români

“Felicit milioanele de români care s-au prezentat astăzi la vot. Este o mare victorie pentru România să ai în jur de nouă milioane de români care vin la vot. Despre rezultat nu pot să vă spun decât că datele finale le vom avea în următoarele ore”, a declarat Victor Ponta. Un preşedinte ales cu cinci milioane de voturi, dar împotriva căruia au fost înregistrate acum peste opt milioane de voturi împotrivă ar trebui să reflecteze mai serios la aest rezultat şi să decidă în ce măsură mai este legitim să reprezinte România, a declarat premierul Victor Ponta. „Orice om politic care spune că poate ignora votul a în jur de nouă milioane de români este rupt de realitate”, a spus Ponta.

Victor Ponta, într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria, a declarat că prezenţa masivă la vot reprezintă “o nouă legitimitate”, după alegerile din iunie, pentru Guvernul pe care îl conduce şi a reafirmat că acesta va respecta legile şi deciziile Curţii Constituţionale a României. Premierul El i-a felicitat, de asemenea, pe reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor şi pe celelalte instituţii implicate în modul de desfăşurare a referendumului pentru că au realizat “impecabil un scrutin extrem de complicat, precedat nu doar de presiunea politică”.

Daniel Constantin (USL): Preşedintele suspendat Traian Băsescu a fost demis

Anterior, preşedintele PC, Daniel Constantin, unul dintre cei lideri ai coaliţieid e guvernare, a declarat că, potrivit numărătorii paralele a USL, preşedintele suspendat Traian Băsescu a fost demis. ”Conform numărătorii paralele a USL, la ora 23,00, Traian Băsescu este demis”, a spus Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, liderii USL Dan Şova şi Relu Fenechiu au arătat că referendumul va fi validat, prezenţa la urne fiind, în opinia acestora, de 52%. USL susţine că referendumul este valid, iar preşedintele Traian Băsescu este demis, fiind numărate peste 9,2 milioane de voturi. De asemenea, social-democratul Dan Şova şi liberalul Relu Fenechiu au apreciat că referendumul va fi validat, prezenţa la urne fiind, în opinia acestora, de 52%.

‘Am numărat până acum peste 9.200.000 de voturi. Am depăşit pragul de 50%. Continuăm numărătoarea. Aproximativ 87% dintre românii care au venit la vot au votat împotriva lui Traian Băsescu. Prezenţa la vot a fost impresionantă. Mulţumim românilor pentru efortul pe care l-au făcut, pe caniculă, cu listele vechi, cu un număr de români care nu mai există de foarte mult timp, cu dublul boicot al găştii lui Băsescu şi al maghiarilor. Reamintesc că Băsescu, în 2007, a luat 75%, azi a luat doar 16% sau mai puţin. La alegerile din 2009, Băsescu a luat cinci milioane de voturi, azi a luat mai puţin de un milion de voturi. Concluzia – în afară de faptul că referendumul va fi valid cu peste 52% – este că Traian Băsescu va pleca, l-am demis şi totul va fi bine de acum încolo’, a afirmat senatorul PSD Dan Şova.

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a susţinut că rezultatul ‘real’ al referendumului va putea fi cunoscut după finalizarea numărătorii voturilor. Fenechiu le-a mulţumit românilor care au ieşit la urne duminică şi le-a cerut scuze celor care nu au reuşit să îşi exprime opţiunea de vot până la încheierea votului din pricina cozilor de la secţiile de votare.

26 comentarii

BULA 30-07-2012 - 03:37

Ponta sa faca bine si sa recunoasca ca a fost un mare esec. USL nu are la conducere oameni care sa stie ce trebuie spus electoratului, ca sa atraga voturile. Cand am votat eu, pe la ora 17, doar un sfert din cei inscrisi pe liste aveau semnaturile, deci votasera, desi cartierul e locuit de oameni cu venituri reduse si nemultumiti de Basescu.

Antonescu e chiar catastrofal, cu limbajul de lemn practicat, cu behaiala din Parlament, care nu prinde la oamenii simpli, interesati de lucrurile concrete (pensii, locuri de munca, invatamant serios, asistenta medicala, corectitudinea organelor de stat, etc), de ce ii doare pe ei.
USL trebuie sa atraga voturile mai multor categorii de alegatori, nu numai ale pensionarilor si bugetarilor nemultumiti de reducerea pensiilor si salariilor. Trebuie sa-i atraga de partea sa si pe tarani, prin planuri de ajutorare a lor, de relansare a agriculturii. Dar sa nu-i neglijeze nici pe oraseni, pe micii intreprinzatori, pe patronii falimentati de impozitul forfetar si de cresterea TVA. Venind la conducerea Educatiei tot cu Abramburica, de care lumea e scarbita, USL a pierdut voturile multor parinti. Era mai acceptabil tipul care a fost interimar (nu-i mai stiu numele).

Sa nu se piarda din vedere ca la acest referendum s-a votat contra lui Basescu, nu in favoarea USL. La alegeri va fi alta poveste.

urbos 30-07-2012 - 03:42

Pai daca nu s-a votat pentru USL, ceea ce e corect, atunci de ce mortii ma-tii ii invinuiesti pe liderii USL? Era problema ta cu Basescu, ce-i bagi in oala pe Ponta si Antonescu? Nu vezi cat esti de cretin?
Catastrofal era daca votau NU 80% sau daca se prezentau la vot 5%.

BULA 30-07-2012 - 04:07

Pop.ulatia e scarbita de intreaga clasa politica si a devenit indiferenta la cine e la butoane. Iar Antonescu si Ponta n-au „lipici”, sunt ca banda adeziva expirata. Au votat doar cei care il urau visceral pe Basescu, cei care au fost afectati brutal de politica PDL.

un crestin 30-07-2012 - 04:25

Domnule Bula,

ma bucur de ceea ce scrii. Dac-as avea putere te=as pune la televizor in locul Cretuleascai. Mai ce gura are aia, o lepetitza care nu lasa invitatii sa vorbeasca. Sare intr-una si-i acopera producand o harmalaie de nu se mai intelege om cu om.

Nu poate macina Cioroianu cat baga la cos dumneaiei.

urbos 30-07-2012 - 04:40

Ma paparuda, ce importanta are cat lipici au Antonescu si Ponta cand aici era vorba de Bashina?
In plus, ce n-are lipici la tine e nesemnificativ.

BULA 30-07-2012 - 04:52

Ti-am explicat deja, dar te faci ca nu pricepi. Au votat contra lui Basescu doar cei care il urau de moarte, pensionarii si bugetarii saraciti prin taierile din venituri. Ca sa se valideze referendumul, ar fi trebuit ca USL sa convinga si alte categorii de alegatori sa iasa la votare. Nu s-a intamplat asa, pentru ca mesajul USL a fost nedefinit, fara precizari asupra a ce va urma.
Dar USL nu poate sa spuna mai mult, pentru ca isi va indeparta si votantii actuali. Nu poate sa spuna ca va face tot ce vrea FMI si ca practic va merge pe urmele PDL. La Sanatate deja se vede ca asa va fi.

urbos 30-07-2012 - 05:12

Ma tataie, USL si-a putut scoate la vot proprii votanti. Ce dreacu bati campii. Restul dobitocilor n-au treaba cu USL.
USL are 60% votanti din cei care se prezinta la vot, conform sondajelor. Restul aveau sau nu treaba cu Bashina, nu cu USL. De exemplu retardatilor lui Diaconescu USL nu avea ce sa le spuna.Acuma ai priceput?

urbos 30-07-2012 - 05:18

Deci da vina pe oligofrenul Diaconescu, pe leprele bozgoresti din UDMR, pe Orban, pe viermii care slugaresc prin strainatate etc, astia l-au sprijinit pe Kior, USL are votantii ei si atat.
Tu ce vrei ca USL sa aiba 50% +1 votanti proprii din tot electoratul?

viorel 03-08-2012 - 12:07

pentru dragul de urbos, cei care au fost la vot nu sunt toti simpatizanti usl, spun din prprie experienta, la pnl din orasul meu, nu dau numele orasului din varii motive, au fost „angajatii” vreo 500 de tineri pentru campanie, carora li s-a promis ca li seda banii dupa referendum numai daca au stampila de votat pe buletin. stiai de practica asta? e adevarat, si nu cred ca s-a intamplat numaila mine in oras. deci se poate numi mita electorala? intreb si eu…

Romeo2110 31-07-2012 - 07:28

Mai BULA,

Avem de-a face cu un diktat UE.
Basescu este sovieto-komisar UE, numit nu ales. Sunt interesele economice ale celor au foame de SPATIU VITAL !

S-au inmultit; or fi 20-30 de milioane. Basescu le-a promis orice vor: la serbare a stat tot timpul cu flacara in mana (simbol masonic). A purtat un tricou bleo, in semn de maxima obedienta:
Ghici, ce tara are ca drapel un steag alb pe care este reprezentat un simbol religios cu 6 colturi de culoare bleo. Ai sa afli tine l-a numit acolo pe Basescu, si cui da nemernicul socoteala: PE FATA !

jan dinu 30-07-2012 - 06:09

– Domnilor ,aveti mai multa intelegere shi rabdare –
Pentru cine ,shi pentru ce luptati voi ??
Pentru putere ori pentru starea imbunatatiri conditiei poporului ??
Asta este intrebarea .

NU cumva sunteti agentii platiti ai – PUCHCARIABILILOR – ??
JD-USA

un crestin 30-07-2012 - 06:54

Ba sunt, Jane.
O tin intr-una ca gaia ca-i vorba numai de presedintele ales cand colo este vorba de un fel de alegeri prezidentiale: a alege intre Basescu si Antonescu.

jan dinu 30-07-2012 - 07:18

EU daca ash fi acolo in centru evenimentelor l-ash
ruga pe marele crestin ortodox ( a dreptei credinte )JiJi Becali
sa iasa cu crucea in mana pentru izvabirea neamului ,shi
indepartarea raului fara a mai incerca sa-shi mute tot
– calabalucul – +++++ plus oile ProPreteate individuala ,
ce reprezinta intim o valoare Zentimentala shi sa mearga in
Australia . . Zber sanu-shi YA shi bisericile cu el ca alFel
popi lui ramin pe drumuri shi-AR Fi shi mai mare shomaJU
pe timpurile astea grele greu de imaginat shi de aGcebtat !
PS – am scris destul de prezcurtat in eGxprimat..-:)
JD-USA

un crestin 30-07-2012 - 07:45

Cum, nu stii ca a votat primul, fix la 7 ? A zis ca pentru linistea noastra..

Nu stiu ce a facut turma din Chicago ca le-a trimis marga urna chiar in biserica Philadelphia.

jan dinu 30-07-2012 - 08:13

Noi in Portland n-am avut URNE ,ele au fost
transferate la Constanta lu Mazare ,unde era
mai mare nevoie pentru votatoarele in – BIKINII-
el,fiind imbracat ca „Qevara MUssoliNII ”
JD-USA

jan dinu 30-07-2012 - 08:18

Aici locuiesc in jurul a 35.000 de romani
JD-USA

BULA 30-07-2012 - 13:51

Locuiesc 35.000 de fosti romani, ca astia sunt rupti total de Romania.

vida clara 31-07-2012 - 10:08

Desi ponta a sucit la fix ziarul, desi uslasii si-au facut din plin ceea ce ei
stiu sa faca cel mai bine, degringolada, „alba-neagra” pe care vroiau
sa o prezinte Europei ca pe unul din noile jocuri olimpice, nu le-a iesit.
Violatorii, aveau nevoie de intrunirea cvorumului ca de aer.
54% dintre romani insa, nu au pus botul. 12% le-au picat in plasa desi
au spus „Nu”. Restul de 34% sunt romani care isi dau cu stangul in dreptul
gandind ca „inainte” este spre „prora”…si atat.
Constitutia este sufletul oricarui popor. Ponta ( si pontacii lui) au repetat
violul pe care tarliceanu i l-a administrat la randul sau.
Constitutia este mama a noastra. Si a lui Ponta. Si a lui tariceanu.
Dar fiintele umane de tipologia asta violeaza si pe ma-sa, numai sa le fie
lor (dupa mintea lor seaca) bine.

Salut 03-08-2012 - 13:47

„Constitutia este mama a noastra” (Vida Clara)
===========

Si unde scrie in Constitutie de „50%+1” din alegatori?

ValVerde 03-08-2012 - 15:08

Boul Salut,
de ce nu il intrebi pe Wesley Clark.
Pina si el cunoaste Constitutia Romaniei mai bine ca tine, ca doar e in misiune !

Europeanuul 31-07-2012 - 11:38

Totusi, Care este numarul romanilor cu drept de vot, conform ultimului racesamint?

T. Ciuruiescu 03-08-2012 - 14:13

Cei 4 apostoli au fost 3: Luca si Matei.

vida clara 03-08-2012 - 14:44

Stati un pic usl-eilor sa va ia foamea ca vedeti voi ce idiotenie ati facut.
Pai daca nu scrie, nu trebuia sa acceptati sa jucati cacealmaua mai
inainte de a fi dat ponta o ordonanta de urgenta prin care sa precizeze ca
majoritatea simpla e suficienta.
Dar, inainte si nu dupa meci.
Ati tinut-o ca aveti 51 de procente pana s-au terminat numaratorile, convinsi
ca nu se poate sa nu furati voi suficient pentru a depasi planul.
Cand ati vazut ca oricat ati furat tot nu s-a strans, ati sucit-o balbaind tot
soiul de minciuni care se bat cap in cap.
Pai daca nu sunt valide listele acum, inseamna ca nici cele de la alegerile
locale nu sunt si, …cad si acelea.
Cand intindeti mana la pomana cereti pentru 24 de milioane si cand sa dati
inapoi, dati pentru 16.
Nu e nimic. Veti vedea ca minciuna e un bumerang care se intoarce impotriva
cui il foloseste.

urbos 03-08-2012 - 15:02

Asa e naparca, o sa vedem ce prostie am facut. Acuma da-ti foc lepra.
In alta ordine de idei lepadatura, pragul aberant, impus de scarba ta, pentru ca apoi sa grohaie viermilor lui sa nu voteze, de 51%+1 a fost realizat.

Salut 03-08-2012 - 16:07

„Stati un pic usl-eilor sa va ia foamea ca vedeti voi ce idiotenie ati facut.
Pai daca nu scrie, nu trebuia sa acceptati sa jucati cacealmaua mai
inainte de a fi dat ponta o ordonanta de urgenta prin care sa precizeze ca
majoritatea simpla e suficienta.” (Vida Clara)
============
Pentru inceput…
…despre regula aberanta introdusa de CCR (referendum acceptat daca 50%+1 dintre alegatori se prezinta la vot):
– Nu exista in nici o tara din Europa cu privire la institutia DEMITERII UNEI PERSOANE dintr-o functie publica
– Nu este recomandata de nici un document international la care Romania a aderat
-Introduce atatea contorsiuni logice si atatea abuzuri antidemocratice ca mi-ar trebui zece postari numai ca sa le enumar.

Dar…
…a fost inventata (numai pentru referendumul asta) – apropos de schimbarea regulilor in timpul jocului- de CCR … evident in ajutorul lui Basescu

Contextul:

… printr-o aberatie constitutionala, nesesizata la timpul ei, s-a ajuns ca o gasca de 9 insi (NEALESI DE POPOR) sa dea decizii deasupra si impotriva vointei Parlamentului. Mai mult decat atat, acesti indivizi au ajuns sa inventeze Constitutie (vezi mai sus)
… propaganda (antinationala) basista a prezentat un proces clar prevazut in Constitutie ca „lovitura de stat” – deci anticonstitutional, provocand reactii dure ale europenilor (fie neinteresati si neinformati (Suedia, spre exemplu), fie informati si interesati dar cu o agenda diferita de cea a romanilor (Barosso, Merkel)). Comportarea europenilor vis-a-vis de cele petrecute in Romania merita o analiza ulterioara extinsa.

Reactia USL…

… a fost sa respecte la litera Constitutia si deciziile CCR (chiar aberante) pentru a elimina orice suspiciune europeana. Evident ca europenii interesati in mentinerea lui Basescu mai latra pe ici, pe colo, dar realizeaza ca incep sa se apropie de ridicolul absolut in momentul in care ar contesta vointa clar exprimata a pop_ulatiei.

ValVerde 03-08-2012 - 16:17

Lasa Salut, boule, ca vine Wesley si-ti face dreptate.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult