Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Unde trăieşte cea mai rapidă furnică din lume | Statele Unite au efectuat o operaţiune cibernetică secretă în Iran | Nobel 2019 - Cine este laureatul premiului pentru pace | Doi bărbaţi, arestaţi în Florida după ce au îmbătat un aligator | Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice

Iohannis a spus ce guvern vrea

Scris de :     2019-10-11 14:45

Preşedintele Klaus Iohannis după consultările cu partidele parlamentare, că PSD a confirmat că nu a înţeles nimic din evoluţia politică, a chiulit de la consultări . Trebuie instalat urgent un guvern, a spus preşedintele, adăugând că vrea un guvern politic.

Președintele Klaus Iohannis a spus vineri, după consultările de la Cotroceni, că preferă un guvern politic, menționând că PNL este dispus să preia guvernarea.

„Prefer un guvern politic și nu voi căuta altă soluție decât un guvern politic. Astăzi, s-au prezentat partidele și PNL, care a venit primul, a spus clar și răspicat că este dispus să preia guvernarea, chiar dacă este complicat, chiar dacă se anunță un parcurs dificil. Celelalte formațiuni au afirmat că vor sprijini într-o formă sau alta o astfel de abordare. Așa că de pe acum este destul de clar că ne îndreptăm spre un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL, urmând în zilele următoare să se clarifice aceste nuanțe”, a spus Iohannis, la Cotroceni.

Klaus Iohannis a spus că acum nu este momentul pentru alegeri anticipate, dar acest subiect va fi luat în discuție după prezidențiale.

”Sunt în favoarea alegerilor anticipate, dar după prezidențiale. De ce? Constituția României nu favorizează alegerile anticipate. Se realizează greu, doar cu sprijinul unei majorități solide în Parlament (…) Sunt dispus să mă implic după prezidențiale”, a zis Klaus Iohannis.

”Dacă ar pica două propuneri pe care le-aș face, atunci acest Guvern interimar Dăncilă ar rămâne în funcție, lucru inacceptabil”, a mai spus președintele.
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 77
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Prognoza METEO. Când se răceşte vremea şi apar ploile Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante