Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

IPS Teodosie Snagoveanul, intimidat de “mascaţi” la PNL Năvodari (VIDEO)

Scris de :     2012-05-18 21:04

Vineri, 18 mai 2012, în jurul orelor 17:00 la slujba de sfinţire a sediului de campanie PNL Năvodari, Înalt Preasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, şi alţi înalţi prelaţi ai Dobrogei au avut parte de o primire mai ceva ca infractorii, Poliţia Locală prezentându-se la faţa locului cu o întreagă garnitură de mascaţi, efective aduse nu pentru protecţia şi paza ierarhilor Bisericii, ci pentru intimidarea lor şi a audienţei.

Înalţii prelaţi ai Tomisului, flancaţi de “mascaţii” Primăriei, la PNL Năvodari

Potrivit unui comunicat de presă primit din partea PNL Năvodari, cu ocazia lansării sediului de campanie, Iurin Pancencu, candidatul PNL la funcţia de primar al oraşului Năvodari, l-a invitat pe ÎPS Teodosie la slujba de sfinţire a locaţiei cu pricina, eveniment la care au participat mai mulţi simpatizanţi liberali, dar şi diverse persoane din oraşul constănţean. Manifestaţia a atras atenţia autorităţilor locale şi a angajaţilor unei firme deţinute de primarul în funcţie, Matei Nicolae, care au încercat blocarea şi obstrucţionarea desfăşurării evenimentului, prin plasarea unui utilaj greu, încărcat cu piatră, într-o zonă dedicată exclusiv traficului pietonal.
După cum era de aşteptat, la faţa locului s-au deplasat şi câteva echipe ale Poliţiei Locale, care nu au avut absolut niciun fel de interacţiune cu şoferul autocamionului care încălca legea chiar sub ochii lor, în schimb au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-i ameninţa pe toţi cei care participau, în mod paşnic, la slujba de sfinţire a sediului de campanie al PNL.
Cum abuzurile Poliţiei Locale nu au reuşit să intimideze pe nimeni, subalternii primarului Matei Nicolae s-au văzut nevoiţi să scoată din “cazarmă” trupele speciale de intervenţie, aşa-zişii “mascaţi”, cu scopul precis de a perturba buna desfăşurare a acestei acţiuni, sperând că amplasarea acestora în dispozitiv de intervenţie rapidă va risipi mulţimea adunată la faţa locului, care îl aşteptau pe ÎPS Teodosie. Doar că, avertizaţi în ultima clipă de un bărbat îmbrăcat în haine civile, “mascaţii” nu au mai coborît din SUV-urile Poliţiei Locale, mai ales că arhiepiscopul Tomisului deja îşi făcuse apariţia. Chiar şi aşa, cu “mascaţii” feriţi de ochii cetăţenilor, angajaţii Poliţiei Locale au făcut tot ce le-a stat în putinţă, de la aşezare, comportament şi până la modul în care au blocat  maşinile înalţilor prelaţi, pentru a le transmite ierarhilor Tomisului că nu sunt bine primiţi în Năvodari, mai ales alături de PNL.
Partidul Naţional Liberal doreşte să atragă atenţia asupra unui precedent periculos constat, astazi 18 mai 2012, în ceea ce priveşte modul de organizare şi funcţionare al Poliţiei Locale Năvodari, care în mod ILEGAL şi-a creat propriile trupe speciale de intervenţie – ”mascaţii”. Legislaţia în vigoare prevede foarte clar că doar Poliţia Română, Jandarmeria şi Serviciul Român de Informaţii au dreptul de înfiinţare, dotare şi antrenare a unor asemenea efective, nicidecum Poliţia Locală care are doar atribuţii administrative şi nu de coerciţie sau de intervenţie.
Partidul Naţional Liberal aminteşte că acţiunile electorale de orice tip, care au loc în perioada de campanie electorală şi se desfăşoară cu respectarea legii, fac parte şi sunt elemente fundamentale pentru o democraţie şi un stat de drept.
Partidul Naţional Liberal militează pentru o cursă electorală cât mai civilizată, fără incidente şi fără conflicte, dezbaterea şi schimbul de idei, de principii fiind atributele demersurilor cu scop electoral din această perioadă.
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 813
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante