Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Pe muchie de cuţit. Blaga, Ungureanu, Preda şi Anastase aşteaptă redistribuirea

Pe muchie de cuţit. Blaga, Ungureanu, Preda şi Anastase aşteaptă redistribuirea

scris de M.A.
227 Afisari

Prezenţa în Parlament a multor lideri PDL este pe muchie de cuţit. Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu, Cezar Preda şi Roberta Anastase aşteaptă redistribuirea.

Pe muchie de cuţit. Blaga, Ungureanu, Preda şi Anastase aşteaptă redistribuirea

Pe muchie de cuţit. Blaga, Ungureanu, Preda şi Anastase aşteaptă redistribuirea

Prim-vicepreşedintele PDL Buzău Cezar Preda a pierdut alegerile în Colegiul 7 Buzău, obţinând 18,74 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său de la USL, Marcel Ciolacu, are 65,19 la sută, potrivit rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Judeţean. Cezar Preda poate obţine cel de-al treilea mandat de deputat în Buzău, în condiţiile în care este candidatul ARD cu cel mai mare scor din judeţ. Cezar Preda este preşedintele PDL Buzău şi prim-vicepreşedinte al formaţiunii la nivel central. În ultimul mandat de deputat, Cezar Preda a avut 27 de iniţiative legislative, dintre care 14 au fost respinse definitiv, una a fost retrasă, nouă sunt pe ordinea de zi, iar două sunt la Senat.

La Arad, potrivit numărătorii paralele însă, se pare că reprezentanţii USL Mihăiţă Calimente, Dorel Căprar şi Flavius Măduţa – candidaţi la Camera Deputaţilor – respectiv Ioan Cristina şi Ovidiu Marian – candidaţi la Senat – ar fi obţinut peste 50 la sută din voturi. În ceea ce priveşte celelalte cinci mandate, acestea vor fi repartizate, probabil, prin redistribuire.

Surse din PDL informează că, la alegerile pentru Senat, Constantin Traian Igaş, care ar fi obţinut un număr mai mare de voturi decât Mihai Răzvan Ungureanu, ar putea obţine mandatul în Colegiul 3 Sud, în discuţie putând însă intra şi Dorel Popa (USL). În acelaşi timp, celelalte patru mandate de deputat, disputate între Claudia Boghicevici (ARD) şi Lia Ardelean (USL); Florin Galiş (USL), Adrian Şcheau (PP-DD) şi Gheorghe Seculici (ARD); Avram Crăciun (USL) şi Iustin Cionca (ARD); Ciprian Luca (USL) şi Eusebiu Pistru (ARD), acesta din urmă primind potrivit aceloraşi surse, cel mai mare număr de voturi dintre toţi candidaţii ARD la Camera Deputaţilor.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a obţinut puţin peste 25 la sută din voturi în colegiul din Timiş în care a candidat la Senat, clasându-se al doilea, după candidatul USL Matei Suciu, care are peste 50 la sută din voturi, arată numărătoarea paralele făcută de PDL Timiş. După centralizarea datelor din 95 la sută din secţii, conform numărătorii paralele a PDL Timiş, preşedintele partidului, Vasile Blaga, a obţinut 25,37 la sută, în timp ce contracandidatul său de la USL, Matei Suciu, – 53,59 la sută. Cei doi au candidat în Colegiul electoral 3 Senat din judeţul Timiş.

De asemenea, conform datelor PDL, la Camera Deputaţilor USL a obţinut în judeţul Timiş 57,25 la sută, în timp ce ARD a fost preferată de 21,24 la sută din alegători. PP-DD are 12,76 la sută, în timp ce UDMR – 3,07 la sută. Conform sursei citate, la Senat USL are 59,36 la sută din voturi, ARD – 21, 87 la sută, PP-DD- 13,25 la sută, iar UDMR – 3,43 la sută. După închiderea urnelor, liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, susţinea că preşedintele PDL, Vasile Blaga, s-ar clasa pe locul al treilea în ceea ce priveşte voturile obţinute în Colegiul 3 Senat din judeţ, după candidatul USL şi cel al PPDD, conform numărătorii paralele parţiale făcute de USL. În Colegiul 3 pentru Senat au candidat Vasile Blaga (ARD), Matei Suciu (USL), Liviu Mihai Andrei Matacă (PP-DD), Kaba Gabor (UDMR) şi Gavril Roşian (PRM).

Candidatul USL Paul Dumbrăvanu a câştigat alegerile în Colegiul uninominal 11 Ploieşti Vest. Acesta a obţinut peste 52 la sută din voturi, învingând-o astfel pe Roberta Anastase, arată datele furnizate de co-preşedintele USL Prahova, Mircea Roşca. Numărătoarea paralelă a USL arată că Paul Dumbrăvanu are 52,4 la sută, în condiţiile în care mai sunt de numărat voturile din patru secţii.

„Nimic nu se mai poate întâmpla pe acest colegiu. Toţi candidaţii PNL au închis colegiile”, a spus Mircea Roşca, citat de Mediafax. Informaţia a fost confirmată şi de şeful campaniei electorale a USL Ploieşti, Iulian Bădescu. Roberta Anastase mai are şansa de a intra în Parlament dacă se situează printre primii trei candidaţi în colegii de deputat din Prahova din partea ARD ca număr de voturi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult