Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta se cere afară din politică. A solicitat mutarea congresului PES de la Bucureşti

Ponta se cere afară din politică. A solicitat mutarea congresului PES de la Bucureşti

scris de M.A.
483 Afisari

Victor Ponta se cere afară din politică. Potrivit lui Hannes Swoboda, liderul S&D din Parlamentul European, preşedintele PSD a cerut mutarea, de la Bucureşti, la Bruxelles, a unui eveniment ce ar fi putut duce la creşterea credibilităţii partidului.

Ponta se cere afară din politică. A solicitat mutrarea congresului PES de la Bucureşti

Ponta se cere afară din politică. A solicitat mutrarea congresului PES de la Bucureşti

Decizia ar fi justificată de faptul că PSD nu doreşte ca acest eveniment, din 28-29 septembrie, să fie „umbrit” de luptele politice interne din România, iar decizia transferului la Bruxelles va fi anunţată oficial zilele următoare. Anunţul surprinzător a fost făcut de Hannes Swoboda pentru Mediafax. „Decizia de a solicita amânarea sau mutarea la Bruxelles a Congresului Partidului Socialist European a fost luată de PSD. Solicitarea ne-a fost prezentată verbal în această dimineaţă de către preşedintele PSD, domnul Victor Ponta, într-o întâlnire avută cu mine şi preşedintele PES, Serghei Stanişev „, a declarat telefonic Hannes Swoboda, el adăugând că această discuţie cu Ponta a avut loc la reuniunea din Africa de Sud a Internaţionalei Socialiste.

De asemenea, Swoboda a precizat că solicitarea făcută verbal de Ponta va fi urmată de textul unei scrisori pe această temă care va fi adresată de conducerea PSD, iar Stanişev va informa prezidiul PES, după care decizia privind transferarea Congresului din 28-29 septembrie de la Bucureşti la Bruxelles va fi anunţată oficial vineri, 31 august, sau la începutul săptămânii viitoare.

Liderul grupului S&D din Parlamentul European a mai ţinut să sublinieze că decizia privind amânarea sau mutarea de la Bucureşti a Congresului PES a fost luată de PSD, fiind motivată de dorinţa ca acest eveniment important pentru socialiştii europeni să nu fie „umbrit de condiţiile de puternică divizare politică din România”.

Anterior, o sursă din rândul socialiştilor, citată de EurActiv.com, a declarat că Partidul Socialiştilor Europeni (PES) intenţionează să mute congresul din 28-29 septembrie de la Bucureşti la Bruxelles. Aceeaşi sursă afirma că „doar câţiva lideri” ai partidelor afiliate PES din Europa au confirmat participarea la congresul de la Bucureşti, restul fiind reticenţi la a fi găzduiţi de Ponta, care a fost criticat de la preluarea funcţiei de premier, în primăvară. Convenţia Partidului Socialiştilor Europeni a votat, în 25 noiembrie 2011, la Bruxelles, ca viitorul Congres PES, din 2012, să aibă loc la Bucureşti.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, anunţa atunci că data Congresului PES de la Bucureşti va fi 28-29 septembrie 2012. El afirma că decizia PES este „un semn” de sprijin pentru PSD, în apropierea alegerilor parlamentare din toamna lui 2012.

31 comentarii

BULA 30-08-2012 - 18:39

Sa-l dea PSD-istii jos din fruntea partidului si sa puna unul serios in locul lui.

Mache 30-08-2012 - 19:32

Bula,

Asta e marea tragedie a PSD-ului. Tocmai ca nu pot pune unul serios 😉

In 2005 l-au pus pe Geoana de teama ca vine Iliescu (care tocmai isi terminase ultimul mandat de presedinte) si nu-i mai lasa sa fure dupa voia inimii. Idiotii n-au realizat ca pentru a fura, trebuie mai intai sa castige alegerile si sa ajunga la putere. Geoana le-a asigurat timp de 5 ani nu mai putin de 5 randuri de alegeri pierdute (in opozitie fiind 😉 ), pana le-a picat fisa ca trebuie sa scape de dobitoc.

Insa mare lucru n-au invatat. In locul idiotului de Geoana l-au gasit pe unul mai tampit ca el in persoana lui Ponta, de teama ca daca ajung la sefie Dragnea sau Mitrea se lasa cu masacru 😉 . Ponta a casitgat totusi in coalitie cu PNL alegerile locale, insa a ratat referendumul de demitere al chelului si dupa toate aparentele va rata si alegerile parlamentare din Decembrie. Ponta a mai marcat un record negativ prin faptul ca pentru prima oara in 22 de ani PSD nu are candidat propriu la presedentie, asa cum nu a avut candidat propriu nici la primaria Bucurestiului. In plus se pare ca PSD risca excluderea din internationala socialista dupa ultimele aventuri de la referendum

Deci sa-i uram in continuare lui Ponta mult succes in opera de demoalre a tot ce mai poate fi demolat din PSD…

digital 30-08-2012 - 19:37

las mă că e foarte serios și macabru,împuțitul căruia-i dai tu limbi,neâncetar!
fi-ți-ar prostu-al dreacului să-ți fie,odată cu tine!

ein deutscher 30-08-2012 - 22:09

Digital, my friend, sincer nu stiu de ce-ti distrugi tu tastatura, neuronii si placa video a monitorului ca sa-i raspunzi unuia cu un IQ pentru care nici zero absolut nu e suficient? Da-l in aia ma-sii si lasa-l sa urle singur in pustie. Cand o sa vada ca nu mai scoate din pepeni pe nimeni, o sa crape fierea-n el de ciuda. Indiferenta e cea mai puternica arma.

digital 30-08-2012 - 22:16

mă distrez,nu vezi?!
chiar îmi place!!!!

digital 30-08-2012 - 22:21

pe porkul-make,o să-l fut la infinit,în morții măsii de trădător împuțit ce este!
a fugit ca un laș din țară,iar azi latră ca o cotarlă hămesită de după gard!
va regreta amarnic schelălăielile astea!
n-a învățat un singur lucru:că țara nu se lasă pe mâna celor care ucid poporul!!!

DXN 30-08-2012 - 22:21

denisule, batcoiule, dragomireeee, dobre,
am pierdut ocazia sa iti urez ceva de bine de Sf. Alexandru.
Dar, totusi, am ceva, o urare dacica, stramoseasca: ALUPIGUS!!!

digital 30-08-2012 - 22:27

@deixen-cretin
du-te mă de te kkă pe măta s-o-ncălzești sereaca că-i e frig!

Marius Bâtcă 30-08-2012 - 22:31

@ DXN

Vorba asta (care îţi umple gura) presupun că ai învăţat-o de la mă-ta. Cred că era specialistă la capitoulul asta de ALUPTPUS!

DXN 30-08-2012 - 23:06

batcoiule,
Vorba asta ALUPIGUS am aflat-o prin 196.-197. , pe cand toa’lent’major Batca obosise si nu mai putea da din kyp. Ai aflat cine a fost autorul?

DXN 30-08-2012 - 23:09

Corect,
1. Poate gasesti tu bula pe cineva:Iliescu.
Tot el e cel mai bun.
Chiar daca te superi.
2. Andreea tu ai vreo parere?
batcoiul ce ti-a zis?

Mache 30-08-2012 - 19:15

Deci iata ca s-a adeverit ce va spusesem mai devreme in cursul diminetii!

Chiar si socialistii au ajuns sa-i dea cu flit lui Tonta. In orice caz trebuie apreciat faptul ca au fost totusi delicati si in loc sa dea cu muci si sa spuna ca au tras apa dupa el, l-au lasat sa declare ca se arunca in buda de buna voie si nesilit de nimeni 😉 🙂 🙂

Paul din Ohio 30-08-2012 - 19:26

Las-o balta Mache. PSD a cerut sa nu se mai tina la Bucuresti. In plus, nu stiu daca ai aflat, dar protestele se „intind”. Astazi sute de persoane au manifestat la Cotroceni cu invitatia „iesi afara javra ordinara”. Ce va veti face fara idolul vostru si fara securistii aferent?

Mache 30-08-2012 - 19:40

KGB-ila,

Logica n-a fost niciodata punctul tau tare, dar acum chiar ca ai luat-o pe ulei cu desavarsire. Ce treaba are adunrea a 150 de retardati (organizata de USL-asi ca sa-si tina maimutele in priza) cu Congresul Socialist de la sfarsitul lui Septembrie?! 😉 🙂 🙂

In plus lui Tonta i s-a dat cu flit de ieri inainte sa se adune milogii… 🙂 🙂

Mache 30-08-2012 - 23:37

KGB-ila,

Intre timp a confirmat si Ponta ceea ce stiam oricum cu totii:

”Victor Ponta a declarat că socialiștii germani i-au cerut să mute congresul: „Socialiștii germani mi-au spus că nu prea ar veni la București pentru că ar putea avea probleme cu presa din Germania. Și le-am zis ”bine, domnule, atunci ne vedem la Bruxelles”.”

Pentru conformitate: http://www.evz.ro/detalii/stiri/ngrijorai-de-legitimitatea-democratic-a-premierului-Ponta-socialitii-europeni-i-ar-9985.html#ixzz2540qwM57

ANCUTA 30-08-2012 - 23:46

ramane cum am stabilit!

US 31-08-2012 - 09:49

Praful sa se aleaga de tine si familia ta. Sa ti se usuce uterul si s-o manance cancerul si boala sa dea in toti din preajma ta. In chinuri sa sfarseasti tu si ala de te-o luat de nevasta si tot neamu tau..
Sa-ti moara copiii in chinuri. Ma voi spala pe c-ur cu sapunul facut din tine.Hahaha!…
Sa-ti moara copiii blestemati ma chinuito, c-o meriti pana la fund..

DXN 31-08-2012 - 00:02

Mongoloieata minte de rupe!
Nemtii nu au avut nimic impotriva.
Tot mongoliolooleliloiada s-a exprimat ca prin RO:
avem unele probleme cu Merkeloaica si nu putem asigura cvorumul la bucuresti, asa ca-i mai bine, sergutt, sa tinem parastasul la Paris.
PAS PARIS! BRUXELLESSSSS!
TRES BIEN!!!
QUI VIVRE, VERRA!

DXN 31-08-2012 - 00:04

Amin!

US 31-08-2012 - 09:48

Ia uite-l pe cretin, iar scrie pomelnice. Bolnavule cat te mai chinui. Cand o sa-ti vezi copiii morti, sa vezi distractie. Hehehe.

US 31-08-2012 - 09:48

Pst, chinuitule, vad ca te intrebuintezi iar, datorita bolii psihice si a prostiei si tialosiei care te chinuie, dar tu crezi ca citeste cineva mai mult de trei cuvite din ce insiri ma gnoiere? Hahahaha!
Tine aici text la obiect: o sa-ti ingropi copiii porc de caine, batran ratat.

Iobagul 30-08-2012 - 19:45

He,He…PSD a cerut…ha,ha…!

Victorie dupa victorie …USL -ista ,”,succese dupa sucese” pa linie …domnilor …cita profunditate in NOUl FSN …!

Da nu, astia au anticipat reactia UE USA ……ca sunt „profunzii „strategi USListi

Domnilor strategi eliberati din functie „Fanfaronul megaloman ce se vrea presedinte si galusca asta …Ponta…

Chiar daca va cistiga alegerile FSN ul ..pe plan EXTERN E TERMINAT ACEST CUPLU ANACRONIC …!

Chiar asa sunteti „orbi si surzi „

digital 30-08-2012 - 19:51

@ți-obagul
băi frănă clujană,de când nu le-ai mai supt-o bozghorilor?!
ți-e dor tare?!

Paul din Ohio 31-08-2012 - 22:27

Am auzit ca Ponta a fost ales vicepresedinte al internationalei socialiste.

Mache 01-09-2012 - 02:03

Asa-i KGB-ila! In mod stupefiant, de data asta n-ai mintit direct ci doar prin omisiune. Ponta a fost ales vicepresedinte al internationalei (unul din cei 32 😉 ) asa cum au fost alesi toti sefii de partide ce s-au ostenit in persoana pana la Cape Town la congres.

Uite mai jos lista cu toata fauna:

http://www.socialistinternational.org/viewArticle.cfm?ArticlePageID=1693

Stii cum e la sindrofiile bolsevice: toti trebuie sa primeasca cate o tinichea, ca sa nu planga 😉 🙂 🙂

Paul din Ohio 01-09-2012 - 02:12

Mai Giuseppe-Mache-KGB, Vad ca te doare, dar ce sa-i faci? Ba’secul tau nu este decat un securist-KGBist de duzina.

Mache 01-09-2012 - 02:21

Hai KGB-ila,

Ia mai zi-ne una de aia de inima albastra despre internationala socialista, victorii USL-ase, congresele invingatorilor, magistrale albastre si si victorii stahanosviste, cum ar fi, sa zicem, Oci Ciornai 😉 🙂 🙂

P.S.: Daca-l vezi pe chelu’ la vreo plenara KGB-ista de-a voastra, sa nu uiti sa-i transmiti din partea mea: „Sa-ti fie rusine Traian Basescu!” 😉 🙂 🙂

Paul din Ohio 01-09-2012 - 02:35

Mai Giuseppe vezi ca KGB a trecut la „dreapta” acolo cu Ba’secu, Macovei, Ungureanu si ceilalti. Esti prost sau doar te prefaci?

US 01-09-2012 - 03:02

Cretinopatule, ai deraiat rau detot. Handicapat ce esti o sa-ti moara copiii, blestemat sa fii cu tot neamu tau. Doamne ajuta sa mori in chinuri!

US 01-09-2012 - 03:04

Paule, ai dat in mintea copiilor? Se vede ji da ne cat de bolnav iti e neamu. Daca va corditi numa intre voi, animale nespalate, in asa hal ati ajiuns. Sper sa dispareti curand definitiv.Ai capiat nenorocitule vei deveni si tu sapun de rufe cu ce-mi voi spala chilotii.Piei sobolane!

PPE 02-09-2012 - 13:28

Lasati socialistii in pace, sunt cantitate neglijabila in Europa. Evenimentul important este Congresul PPE din octombrie, de la Bucuresti! Ce noroc pe noi! Vom putea sa-i intampinam la aeroport cu ospitalitatea romaneasca de tip post-referendum pe Barroso, Viviane Reding, V Orban si Van Rompuy! Cred ca Ponta a anulat congresul tocmai pentru a nu fi constrans la o atitudine cavalereasca fata de preainaltii oaspeti care au bagat Europa in criza.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult