Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Din 17 noiembrie scade varsta de pensionare in Romania | Prognoza meteo: Când vine iarna adevărată | Dancila despre OUG13: Am fost de acord din punct de vedere legal, a fost constituţională | De ce se mută localnicii din Praga oraşul vizitat de opt milioane de turişti anual | Rezultatele finale oficiale alegeri prezidenţiale 2019, turul I

Săftoiu, Orban şi Tăriceanu refuză alianţa cu PC

Scris de :     2011-01-10 14:54

Trei liberali de marcă – Adriana Săftoiu, Ludovic Orban şi Călin Popescu Tăriceanus-au pronunţat împotriva alianţei cu conservatorii lui Voiculescu, în timp ce Dan Motreanu s-a abţinut.


Crin Antonescu si Dan VoiculescuDelegaţia Permanentă a PNL, reunită luni pentru a valida cooperarea cu PC, a acceptat noua alianţă în ciuda celor trei voturi împotrivă. Liderii liberali au trebuit să se exprime prin vot şi asupra prevederilor Protocolului cu Partidul Conservator, caz în care s-au înregistrat mai multe voturi împotrivă.


Şedinţa conducerii PNL a avut loc după ce PC votase deja, în unanimitate, ruperea alianţei cu PSD, mandatându-l pe preşedintele partidului, Daniel Constantin, să semneze Protocolul cu liberalii.

Daniel Constantin a arătat că preamblul protocolului de colaborare cu PNL prevede un set de valori, un set de principii şi un set de măsuri pe care PC, împreună cu PNL, să le promoveze în perioada următoare.

“Aceasta este elementul definitoriu al acestei alianţe cu PNL şi nu aşa cum încearcă prin mijloace specifice actuala putere să facă acea propagandă că facem un protocol cu PNL să ne împărţim funcţii sau nu ştiu ce altfel de privilegii. Ceea ce vrem să facem, necesitatea constituirii acestei alianţe, pleacă în primul rând de la nevoia oamenilor”, a susţinut Constantin, citat de Mediafax.

“Alianţa cu PNL nu pleacă din necesitatea politică de repoziţionare a partidului politic pe scena politică, ci pleacă din necesitatea oamenilor de a schimba ceva în această ţară”, a mai spus el.

“De ce am făcut-o atât de repede? Pentru că oamenii nu mai sportă, oamenii au nevoie să vadă pe cineva că se implică. Mulţumesc colegilor de la PNL şi celor de la PSD că au înţeles necesitatea acestei alianţe şi acestei discuţii politice atât de repede la începutul acestui an”, a adăugat Daniel Constantin.

Preşedintele PC a precizat că liberalii şi conservatorii au decis să facă această schimbare acum pentru că oamenii nu mai pot să aştepte anul 2012.
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 30
Recomandarile Editorilor
Comentarii