Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Bolile românilor și criza din spitale | Cu ce riscuri se confruntă omenirea (raport oficial) | China a ajuns pe partea întunecată a Lunii (VIDEO) | Horoscop 2019. Bani, sănătate, dragoste, carieră | Incident între un avion militar rus şi unul american deasupra Mării Negre (video)

Scandal la Fundaţia Titulescu. Severin a conferenţiat despre corupţia la români VIDEO

Scris de :     2011-11-25 14:33

Europarlamentarul Adrian Severin a declarat, într-o conferinţă pe tema corupţiei organizată de Fundaţia Titulescu, că românii nu posedă o genă a corupţiei, care ar justifica izolarea lor.   

Adrian severin despre coruptie

Investigat de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă în cazul “Mită contra amendamente”, Adrian Severin a conferenţiat, vineri, cu un tupeu dus la maxim, despre istoria și mitologia excepţionalismului corupţiei româneşti. La conferinţa europarlamentarului au avut loc câteva incidente. În sala unde Severin urma să îşi ţină discursul au fost împărţite afişe pe care scria “Severin Out. Mulţumim că aţi ales demnitatea, demisionând din Parlamentul European”.

În timpul discursului, o tânără i-a strigat lui Severin “Atâta ipocrizie nu am mai văzut!”, transmite TVR. Aceasta a fost dată afară din sala de conferinţă.  La finalul conferinţei, Adrian Severin şi-a susţinut nevinovăţia şi acuzat lipsa de solidaritate a românilor în cazul său.  Severin a dat definiţii ale corupţiei şi a vorbit despre bazele istorice ale corupţiei la români.

Corupţia este un fenomen real, extins şi extrem de periculos în România, a spus Severin. Caracterul excepţional al corupţiei româneşti este un mit construit deopotrivă de români şi de străini. Mitul excepţionalismului corupţiei româneşti este utilizat pentru slăbirea statului român şi marginalizarea României în ordinea europeană şi euro-atlantică, a mai spus europarlamentarul.

Severin a fost protagonistul unui scandal de corupţie în Parlamentul European. Trei europarlamentari, între care şi românul Adrian Severin, au fost acuzaţi că şi-au vândut influenţa unor grupuri de lobby, ai căror reprezentanţi erau, de fapt, reporteri deghizaţi ai Sunday Times. Jurnaliştii le-au oferit bani pentru ca aceştia să modifice anumite reglementări din legislaţia europeană. Negocierile cu Adrian Severin au fost filmate cu camera ascunsă. Severin a declarat însă că a oferit legal consultanţă presupuşilor lobby-işti.  Adrian Severin a refuzat să îşi dea demisia din Parlamentul European, însă i s-a ridicat imunitatea. De asemenea, a fost exclus din grupul socialiştilor europeani. Severin şi-a dat şi demisia din PSD.

Fundaţia Europeană Titulescu îl are preşedinte şi fondator pe Adrian Năstase. Memebri de drept sunt preşedintele Academiei Române şi ministrul de Externe în funcţie.

MEMBRII Fundaţiei Titulescu

Dan BERINDEI, academician

Bogdan AURESCU, lect. univ. dr., Secretar de stat Ministerul Afacerilor Externe;

Dumitru Dorin PRUNARIU, astronaut, general maior, presedinte al COPUOS, Comitetul ONU pentru Utilizarea Pasnica a Spatiului Extra-atmosferic;

Traian CHEBELEU, ambasador;

Cristina VASILOIU, publicist;

Corneliu Mihai LUNGU, prof. univ. dr., membru AOSR;

Catalin ZAMFIR, academician, presedinte al Institutului Social Român;

George G. POTRA, istoric, membru AOSR;

Razvan THEODORESCU, academician, membru fondator al Fundatiei Europene Titulescu;

Ion GÂLEA, director general Directia Tratate si Juridica din MAE;

Bogdan NICULESCU-DUVAZ, arhitect, deputat;

Titus CORLATEAN, jurist, senator, Presedintele Comisiei de Politica Externa a Senatului;

Cristian DUMITRESCU, economist, diplomat, deputat;

Cristiana UZUNA, avocat;

Dragos ANDREI, diplomat;

Gheorghe TINCA, diplomat

Paraschiva BADESCU, diplomat
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 501
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante