Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

UPDATE Steag secuiesc. Ponta cere reacţii la obrăzniciile Ungariei

Scris de :     2013-02-06 12:57

Premierul Victor Ponta i-a cerut miercuri, în timpul şedinţei de Guvern, ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, să ia atitudine faţă de obrăzniciile Ungariei.


Steag secuiesc. Ponta îi cere lui Corlăţean să reacţioneze la obrăzniciile Ungariei

Steag secuiesc. Ponta îi cere lui Corlăţean să reacţioneze la obrăzniciile Ungariei (foto: index.hu)


Victor Ponta a spus că nu mai acceptăm obrăzniciile externe şi că nu acceptăm lecţii de peste frontieră despre aplicarea legilor în România şi ce steaguri avem dreptul să arborăm. De asemenea, i-a transmis lui Titus Corlăţean că, deşi nu trebuie să ne lăsăm provocaţi, a ajuns de câte ori am întors obrazul.

Ministrul Afacerilor Externe a spus că deja se află în lucru o poziţie oficială, care urmează să fie făcută public.

UPDATE 13.15: “Vreau să vă rog, domnule ministru de Externe, înainte să plecaţi la Bruxelles – nu dumneavoastră, MAE – să daţi un răspuns foarte ferm şi foarte clar că nu acceptăm niciun fel de – eu nu vreau să folosim un termen nediplomatic, aş fi spus în mod normal obrăznicii -, dar nu acceptăm niciun fel de lecţii de la nimeni despre cum se aplică în România legile, inclusiv cele privind funcţionarea autorităţilor locale. Cred că avem cele mai înalte standarde din Europa de reprezentare a minorităţilor, de autonomie a structurilor locale. Cred că, dacă cineva vrea să-şi facă campanie electorală în România, vreau să aveţi o atitudine foarte fermă, fără să ne lăsăm prinşi în capcane pe această temă. Nu cred că cineva ne poate spune ce steaguri afişăm pe aici şi cum să afişăm steagurile. O să rog şi domnul ministru de Interne, prefecţii, toate autorităţile statului să-şi facă datoria conform legii. Nu vreau să cădem în capcana de a fi provocaţi, dar nici nu vreau să pară că cineva ne dă lecţii de peste frontieră”, a spus Ponta, în şedinţa de guvern (…) E foarte importantant acest lucru, ca să nu-şi închipuie totuşi cineva că putem să întoarcem de prea multe ori obrazul şi cred că sunt nişte lucruri pe care trebuie să le punem la punct foarte clar”, a declarat Victor Ponta.

Consiliile locale ungare au fost îndemnate marţi de către secretarul de stat din MAE de la Budapesta Zsolt Nemeth să arboreze “steagul secuiesc, în sprijinul autonomiei. El a acuzat România că a pornit un război al steagurilor şi a afirmat că guvernul de la Budapesta aşteaptă cu fermitate ca România să oprească “agresiunea asupra simbolurilor”.


Steag secuiesc. Ponta îi cere lui Corlăţean să reacţioneze la obrăzniciile Ungariei

Steag secuiesc. Ponta îi cere lui Corlăţean să reacţioneze la obrăzniciile Ungariei
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 438
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste