Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business? | Bolile românilor și criza din spitale

Traian Băsescu, despre federalizarea României şi căsătoriile gay

Scris de :     2013-06-16 11:28

Traian Băsescu a vorbit duminică, la Pro Tv, despre pericolul federalizării României, prin regionalizare, şi căsătoriile gay.

Traian Băsescu, despre federalizarea României şi căsătoriilegay

Traian Băsescu, despre federalizarea României şi căsătoriilegay

El a atras atenţia că trebuie avută mare grijă în privinţa regionalizării, subliniind că România este stat unitar. “Trebuie avută mare grijă cu aceste regiuni. Dacă ei se gândesc că vor face parlamente regionale, preşedinţi regionali, statul se transformă în stat federal. Deci mare grijă, dragi politicieni, că România este stat unitar. (…) Atenţie cu regionalizarea, o spun public – România este stat unitar“, a afirmat Traian Băsescu.

“Domnul Dragnea vrea să facă guvernatori în decembrie. Le recomand să n-o facă până nu face câteva lucruri. În primul rând să facă o analiză a situaţiei comunelor, să construiască infrastructura de comunicaţii. La centrul regional vor trebui băgate în calculator toate”, a mai spus Traian Băsescu.

Numărul de regiuni este mai puţin important. Din punctul meu de vedere se putea face o regionalizare cu 8, 9, 12, 16 regiuni. Important este să respectăm criteriile care dau dreptul regiunilor să se adreseze Bruxelles-lului. Regionalizarea aşa cum este dezbătută va introduce un etaj intermediar între Guvern şi administraţiile locale. În viziunea mea regionalizarea trebuie să simplifice administraţia statului. Acest lucru nu se poate face aşa cum se face acum. Covasna şi Harghita au rămas în urmă din punct de vedere al dezvoltării pentru că au acceptat doar firme ungureşti să facă investiţii, care n-au făcut nimic. Din cauza abordării administraţiilor locale şi al strigării naţionalismului local investitorii au fost reticenţi, mai spus Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte căsătoriile între gay, Traian Băsescu susţine că a reglementa acest lucru prin Constituţie este o mare greşeală. Fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui. “Eu sunt de acord cu libertatea fiecărui om să facă ce vrea cu viaţa lui, inclusiv această libertate. Ce facem fiecare între pereţii casei noastre este problema noastră. A intra pe această zonă, a o reglementa prin Constituţie e o greşeală. Nu se ştie ce evoluţii vor urma. Dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat femeie cu femeie, e problema lor. Eu sunt creştin ortodox şi respect preceptele morale ale creştinismului”

De asemenea, Traian Băsescu a mai afirmat duminică, la Pro Tv, că, în cazul în care românii vor respinge la referendum ideea de Parlament unicameral el îşi va asuma acest eşec. ”Dacă oamenii vor respinge (referendumul – n.r.) va fi un eşec al meu şi mi-l asum”, a spus preşedintele. În opinia sa, un Parlament cu o singură Cameră va funcţiona “mult mai bine”.

”Problema este, după părerea mea, de viziune. În momentul de faţă, uitându-ne la ce se întâmplă în lume, constatăm cheltuieli foarte mari inclusiv cu funcţionarea statelor greoaie. Cred că vor câştiga în viitor acele ţări care vor face câteva lucruri – simplificarea statului, o educaţie puternică, sănătate şi energie ieftină”, a spus Traian Băsescu.
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 446
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante