Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Traian Băsescu vede în continuare 22 de milioane de români

Scris de :     2012-07-31 18:53

Cine se ocupă de buna guvernare pentru cele 22 milioane de români? – s-a întrebat retoric marţi Traian Băsescu, într-un nou atac la adresa Puterii.

Traian Băsescu vede în continuare 22 de milioane de români

Traian Băsescu vede în continuare 22 de milioane de români (foto: expresspress.ro)

Preşedintele suspendat a declarat că trei săptămâni de luptă politică sunt de ajuns, iar trei luni care se vor împlini curând de la instalarea Guvernului Ponta “sunt prea mult”. În ceea ce priveşte numărul real al alegătorilor români cu drept de vot, cvorumul de la referendum şi decizia pe care o va lua Curtea Constituţională, Băsescu a afirmat că singura instituţie care are evidenţa populaţiei din România, la zi, este Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru că acolo se operează decesele, naşterile, împlinirea vârstei de 18 ani.

“INS-ul are o poză pentru momentul 2 februarie. Singura instituţie – şi asta nu v-o spun acum, că îmi convine mie – dar singura instituţie care are evidenţa populaţiei majore din România, la zi, este Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru că acolo se operează decesele, acolo se operează naşterile, acolo se operează împlinirea vârstei de 18 ani. Luaţi şi voi, spre exemplu, cifra dată pentru alegerile prezidenţiale din 2009, pentru alegerile locale din 2012, pentru acest referendum. Tot timpul veţi vedea că există variaţii de câteva mii sau câteva zeci de mii, în funcţie de decese şi de tineri care împlinesc vârsta de 18 ani. Deci nu există altă instituţie care să dea României cifra exactă a populaţiei care a împlinit 18 ani decât Ministerul Administraţiei şi Internelor”, a afirmat preşedintele suspendat.

Traian Băsescu a mai spus că nu va mai merge la Curtea Constituţională a României în ziua în care aceasta va judeca validarea sau invalidarea referendumului de duminică, 29 iulie.

“Le cer încetarea oricărei lupte politice şi să treacă la lupta în favoarea românilor, la asigurarea bunei guvernări. Îi chem pe politicieni la încheierea oricărei dispute, pentru că ţara se prăbuşeşte. Este timpul ca fiecare să acţioneze instituţional pentru fiecare dintre priorităţi: restabilirea statului român în parametri democratici, redobândirea credibilităţii României pe plan internaţional şi în mod deosebit în interiorul UE şi NATO”, a mai declarat Traian Băsescu.

Preşedintele suspendat nu a pierdut ocazia de a da sfaturi guvernului despre priorităţile pe care ar trebui să le aibă: diminuarea efectelor adâncirii crizei economice în zona euro, politici bugetare prudente, îndeplinirea condiţionalităţilor din acordul cu FMI, UE şi BM, precum şi adoptarea unor măsuri în vederea sprijinirii fermierilor ale căror producţii au fost puternic afectate de secetă.
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 389
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste