Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UDMR bolcheză reorganizarea teritorială în opt judeţe

UDMR bolcheză reorganizarea teritorială în opt judeţe

scris de B.C.R
553 Afisari

UDMR nu este de acord cu cele opt superjudeţe propuse de PDL. Maghiarii propun în schimb 16 regiuni.

harta_regiuni_udmr

Harta UDMR (kronika.ro)

Şedinţa Coaliţiei de marţi, de la Palatul Victoria, s-a terminat fără ca PDL să ajungă la o înţelegere cu UDMR în ceea ce priveşte reorganizarea teritorială. anunţă Realitatea.net.

Dacă PDL doreşte reorganizarea în opt superjudeţe, liderii Uniunii propun 16 zone şi vor ca Harghita, Covasna şi Mureş să fie sub o singură autoritate. Pe de altă parte, UDMR afirmă că nu poate îmbrăţişa propunerea democrat-liberalilor întrucât nu ar avea susţinere în teritoriu.

Asumarea răspunderii Guvernului pe noua hartă a României la pachet cu statutul minorităţilor până cel târziu în toamnă este oferta cu care PDL a mers, marţi, în Coaliţie, pentru a convinge UDMR-ul să nu pună beţe în roate proiectului de reorganizare administrativă, scrie Gândul.

Cu liderii Uniunii susţinând public că nu acceptă nici în ruptul capului cele opt superjudeţe anunţate de Traian Băsescu şi de Emil Boc, democrat-liberalii ar mai lăsa de la ei numai ca să vadă legea trecută de Parlament până în toamnă, chiar dacă, în final, o astfel de variantă ar încurca socotelile atât cu Uniunea Europeană, cât şi când vine vorba de angajarea altor proiecte finanţate din fonduri comunitare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult