Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

USL vrea Parlament de 400: 300 de deputaţi şi 100 de senatori

Scris de :     2013-02-18 18:14

USL doreşte o Cameră a Deputaţilor cu un număr maxim de 300 de deputaţi şi un Senat cu maximum 100 de senatori, aceasta fiind poziţia Uniunii în Comisa de cod electoral, a declarat luni premierul Victor Ponta.

USL vrea Parlament de 400: 300 de deputaţi şi 100 de senatori

USL vrea Parlament de 400: 300 de deputaţi şi 100 de senatori

El a adăugat că principiul de vot se doreşte a fi cel proporţional pentru Camera Deputaţilor şi uninominal pentru Senat. “Am reafirmat poziţia USL, nu este o noutate. Ne dorim o Cameră a Deputaţilor cu un număr maxim de 300 de deputaţi, de principiu aleşi pe bază de vot proporţional şi cu principalele atribuţii care ţin de buget, de legile principale şi un Senat format din 90, maxim 100 de senatori, aleşi uninominal, pe baza reprezentării judeţelor şi a regiunilor şi care să aibă ca principale atribuţii dezvoltarea regională, politica externă şi politica de apărare. În aşa fel păstrăm principiul bicameralismului, reducem numărul de parlamentari şi punem o limitare foarte clară şi facem toate procedurile parlamentare mult mai rapide”, a argumentat liderul USL, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, procedurile parlamentare vor fi mult mai rapide, transmite Agerpres. “Practic, Camera Deputaţilor, va avea atribuţiile principale, care ţin de administrarea de zi cu zi şi de controlul asupra Guvernului, iar Senatul are politică externă, politică de apărare şi dezvoltare regională”, a arătat Ponta.
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 102
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante