Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Vanghelie care este la specializare în America

Scris de :     2011-01-17 16:12

Primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie a plecat luni către Statele Unite, unde face o vizită împreună cu o delegaţie PSD. Din aceasta fac parte Ioan Enciu, membru al Parlamentului European şi deputaţii Doina Burcău, Dumitru Chiriţă, Georgian Pop.

Primarul sectorului 5 Marian VanghelieVanghelie a explicat, la aeroport, că pleacă în SUA cu două probleme: “Unu: mergem şi venim cu experienţă în care învăţăm şi pe primarul general şi pe primarii de sectoare că banii nu se vor cheltui pe iarbă, să spunem cum trebuiesc cheltuiţi banii. Doi: o să-mi daţi nota după perioada următoare, dacă pot sau nu pot – vom aduce câţiva investitori pentru parteneriate public-privat să creăm şi locuri de muncă, dar să reuşim să demonstrăm că se poate să-i aducem pe oameni. Exceptând aceste întâlniri, va fi întâlnirea şi la Departamentul de Stat… Celelalte, sindicate, congresmani, sunt detalii pentru dumneavoastră, bănuiesc. Substanţa, bănuiesc, poate fi Casa Albă şi Departamentul de Stat”, a arătat Vanghelie, citat de Mediafax.

El a refuzat să spună dacă şi când va merge la Casa Albă.

“Pot să vă spun aşa: mâine dimineaţă mă voi întâlni cu primarul Washington-ului, Vince Gray”, a afirmat Marian Vanghelie. El a ţinut să evoce ascensiunea politică a acestuia, spunând că Vincent Gray a fost “un om care a fost foarte amărât, care a trăit într-o familie de amărâţi”, a stat într-o garsonieră, a muncit 30 de ani, a fost şi consilier şi a ajuns primar în Washington.

“Asta demonstrează că se poate”, a adăugat Vanghelie, menţionând că va încerca să preia din experienţa lui Gray pentru a ajunge primar general al Capitalei.

“România – şi America – este ţara tuturor posibilităţilor. De aceea, am şi transmis un semnal că este posibil orice, inclusiv să-l susţin pe Sorin Oprescu. Cred că e mai important să găsim formulele cele mai bune, să vedem cum cheltuim banii publici şi să avem o transparenţă, nu să-i cheltuim în modul în care s-au cheltuit”, a precizat Vanghelie, referindu-se la posibilitatea de a-l susţine pe Sorin Oprescu la următoarele alegeri locale.

“Marea majoritate a administraţiei locale din America funcţionează foarte performant pentru că nu au făcut formule de privatizări şi nu au făcut formule, aşa cum se practică la noi şi în alte câteva ţări. (În timpul vizitei – n.r.) avem un program pe domenii. Vom vizita şeful zonei metropolitane şi vom vedea cum au făcut ei, cum au reuşit să creeze zona metropolitană, vom vizita şi vom avea discuţii cu regia de transport şi regia de apă. Vom încerca să învăţăm de la ei cum nu trebuie privatizată”, a mai spus el.

Primarul sectorului 5 a refuzat să spună câteva cuvinte în limba engleză: E păcat de Dumnezeu. Este ziua aşa de frumoasă şi vreţi să stricaţi ştirile cu…”. Un jurnalist a încercat să-i adreseze o întrebare în limba engleză, însă Vanghelie a ameninţat cu stoparea declaraţiei de presă: “Haideţi, vă rog eu frumos. Căutaţi emisiunea lui Măruţă şi o să vedeţi. Vreţi să întrerupem discuţia? Orice aş spune… Nu vreau să creez ştire din chestia asta, e foarte clar”. La plecare, pesedistul şi-a luat “la revedere de la jurnalişti, strigându-le: “I love you!”.
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 76
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste