Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Vicepremierul Turcan: Am găsit un deficit de 3 mld. lei

Scris de :     2019-11-07 09:57

Raluca Turcan a anunțat, joi dimineață, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Sănătății de către Victor Costache, că, după primele nouă luni, Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) înregistrează un deficit de 3 miliarde de lei.

„Sunt atâtea probleme cu care se confruntă sistemul de sănătate din România, încât încrederea în sistemul public de sănătate a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani. Oamenii trebuie să știe ce proiecte ratate au fost, ce risipe au existat în acest domeniu, care a beneficiat de alocări ridicate, dar de o scădere a calității și de multe probleme care trenează. Evident că cea mai descurajantă veste este cea legată de finanțare”, a explicat Raluca Turcan, într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Sănătății, unde a participat alături de premierul Orban și noul ministru, Victor Costache.

Vicepremierul a subliniat că Sănătatea, alături de Economie, Infrastructură şi Educaţie, este un domeniu prioritar pentru Guvernul Orban, care plănuieşte, printre altele, să debirocratizeze zona medicinei de familie și să demareze construcția spitalelor regionale.

„Prezența noastră aici e un semnal de susținere pentru mandatul dificil pe care îl va avea Victor Costache și de atragere a atenției asupra mediului Sănătății, extrem de vitregit până acum și să transmită mesajul că Sănătatea, Educația, Economia și Infrastructura sunt domenii prioritare pentru Guvernul Orban”, a adăugat Raluca Turcan.
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 47
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste