Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Vom înnebuni cu trei luni de campanie electorală

Scris de :     2011-01-25 18:47

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat un proiect de Cod Electoral care stabileşte durata campaniei electorale pentru toate tipurile de alegeri la 90 zile, aceasta fiind în prezent de 30 de zile.

sectie de votareProiectul mai prevede că scrutinul pentru prezidenţiale şi parlamentare vor vea loc în a treia duminică a lunii noiembrie, iar localele, în prima duminică a lunii iunie. Documentul stabileşte şi că urna de vot va fi transparentă.

AEP propune şi un mod de calcul pentru stabilirea numărului de mandate care se va raporta la numărul de locuitori înregistraţi în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor.

O altă prevedere din proiect spune că: „Se interzice modificarea legii în anul în care au loc alegeri generale, respectiv după anunţarea datei unui referendum naţional. Într-o circumscripţie electorală sau într-un colegiu uninominal pot avea loc alegeri numai în cazul în care pe buletinul de vot sunt înscrişi cel puţin doi candidaţi sau două liste de candidaţi, după caz. Este permisă numai distribuirea sau primirea de tipărituri electorale”.

În proiect se insistă pe crearea unui corp permanent de funcţionari electorali, gestionat de AEP, şi compus din persoane care să îndeplinească funcţiile de preşedinte sau locţiitor al birourilor electorale din secţiile de votare.
Alte stiri din: Politica interna Afisari - 5
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste