Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Ce se întâmplă în creierul omului în primele cinci minute după moarte | Există o forţă misterioasă în Univers | Când începe ANUL NOU CHINEZESC. Ce zodie va avea buzunare pline! | Creierul îţi poate dezvălui care îţi sunt prietenii | NASA a testat sistemul de energie nucleară pentru misiunea pe Marte

ADMITERE 2012. Rezultate la Universitatea de Medicină

Scris de :     2012-07-25 14:25

Peste 3200 de candidaţi au susţinut examenul de admitere la UMF “Carol Davila” din Bucureşti. Rezultatele finale şi lista candidaţilor admişi vor fi afişate la avizierele facultăţilor si pe siteul UMF Carol Davila în cel mult 48 de ore de la terminarea probelor.

Rezultate Medicina UMF Carol Davila - 2012

Sunt declaraţi admişi candidaţii al căror punctaj la examenul scris este egal sau superior aceluia corespunzator notei 5,00. La F.M.A.M. declararea candidaţilor admişi va fi în funcţie de punctajul obţinut şi ordinea opţiunilor pentru specializările oferite, formulate în scris de candidaţi. Departajarea candidaţilor cu punctaje egale se va face după urmatoarele criterii: Punctajul obţinut la disciplina obligatorie; La acelaşi punctaj la disciplina obligatorie, după media de la bacalaureat.Nota obţinută la limba română, la examenul de bacalaureat.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ Bucureşti au fost validaţi în total 3237 de candidaţi pentru toate cele patru facultăţi din cadrul UMF ‘Carol Davila’. Pentru înscrierea la Facultatea de Medicină, unde exista 430 de locuri finanţate de la buget, au fost validaţi 1909 de candidaţi dintre care 26 de olimpici, precum şi 36 de candidaţi care au optat din start pentru locurile disponibile la taxa.

La Facultatea de Medicină Dentară, unde s-au alocat 130 de locuri subvenţionate de catre stat, s-au înscris 543 de candidaţi dintre care 30 au ales sa aplice pentru locurile existente cu taxa. 446 de absolvenţi de liceu au ales Facultatea de Farmacie, dintre care 11 au ales locurile cu taxă, numărul de locuri alocat anul acesta fiind de 125 de locuri la buget.

Facultatea de Moaşe dispune de 75 de locuri la buget pentru care s-au înscris 135 de candidaţi dintre care cinci au aplicat pe locurile disponibile cu taxa. Pentru alte specializari ale Facultaţii de Moaşe şi Asistenţa Medicala s-au înscris şi au fost validaţi 204 de candidaţi.

Depunerea contestaţiilor

Contestaţiile privind conţinutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri se înregistrează la comisiile centrale de admitere ale facultăţilor şi se depun în termen de 2 ore de la finalizarea probei scrise. După acest termen nu mai este posibilă contestarea conţinutului întrebărilor sau a corectitudinii grilei oficiale de răspunsuri.

Contestaţiile privind rezultatele probei scrise se fac în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor; acestea se depun la comisiile de admitere ale facultăţilor. Candidaţii pot contesta doar propriile rezultate. Lucrările constituind obiectul contestaţiei se recorectează în prezenţa candidatului care a depus contestaţia iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afişare, în termen de maximum 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor. Decizia comisiilor de contestaţii este definitivă.

Restituirea dosarelor candidaţilor respinşi şi a celor care renunţă la locul obţinut prin admitere se va face fără perceperea unei taxe, după afişarea rezultatelor finale şi în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea cererii de restituire.

Conform reglementărilor legale în vigoare, UMF “Carol Davila” Bucureşti poate şcolariza, pentru anul universitar 2012-2013, studenţi în regim cu taxă, care au susţinut concurs de admitere, obţinând punctaj peste nota minimă 5. Candidaţii interesaţi de această formă de şcolarizare, vor depune cerere la Decanatele Facultăţilor, în perioada 27 iulie – 3 august 2012.

Analizarea şi aprobarea cererilor se va face în perioada 3 – 6 august 2012. Lista candidaţilor admişi în regim cu taxă va fi afişată la Secretariatul fiecărei facultăţi pe data de 6 august 2012. Pentru a dobândi calitatea de student, candidaţii acceptaţi la forma cu taxă, trebuie să achite prima tranşă a taxei, în cuantum de 3000 lei (50%), în perioada 6-10 august 2012. În caz contrar, pierd dreptul de înmatriculare ca student în anul universitar 2012-2013.

Lista candidaţilor admişi în regim cu taxă va fi afişată la Secretariatul fiecărei facultăţi pe data de 6 august 2012.

Pentru a dobândi calitatea de student, candidaţii acceptaţi la forma cu taxă, trebuie să achite prima tranşă a taxei, în cuantum de 3000 lei (50%), în perioada 6-10 august 2012. În caz contrar, pierd dreptul de înmatriculare ca student în anul universitar 2012-2013.

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” va afişa rezultatele în urma examenului de admitere, sesiunea iulie 2012, AICI.
Alte stiri din: Social Afisari - 79,740
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante