Acasa Actualitate-InternaSocial Atenţie! 400 de radare şi 3.200 de poliţişti

Atenţie! 400 de radare şi 3.200 de poliţişti

scris de M.A.
117 Afisari

Peste 400 de aparate radar (inclusiv sisteme „TRU-CAM”) şi aproximativ 3.200 de poliţişti din cadrul Poliţie Rutiere acţioneză pe principalele artere rutiere pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului.

Protest al politistilor (foto bistritaonline.ro)

(foto bistritaonline.ro)

Acţiunile ce vor fi derulate luni, în trafic, de către poliţiştii rutieri, vor avea, în principal, un caracter preventiv, în scopul conştientizării conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie şi determinării acestora să adopte o conduită responsabilă şi preventivă în trafic, anunţă Poliţia Română.

Pentru că sunt estimate aglomerări pe autostrăzile A1, A2 şi pe D.N.1, pentru prevenirea evenimentelor rutiere a fost suplimentat numărul de echipaje de poliţie rutieră pregătite “să asigure un dispozitiv rutier flexibil, care să fie în măsură să combată principalele cauze generatoare de evenimente rutiere, să sancţioneze cu fermitate încalcarea normelor de circulaţie pe drumurile publice şi să asigure siguranţa circulaţiei în punctele sau zonele cu risc mărit de victimizare sau atunci când acest lucru se impune”.

Totodată, începând cu ora 17.00, poliţiştii rutieri aflaţi pe autostrada A2 şi pe D.N.1 vor fi sprijiniţi de un elicoper al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I, care va monitoriza traficul şi va comunica in timp real echipajelor din teren eventualele probleme astfel încât acestea să fie remediate şi să fie asigurate fluenţa şi siguranţa traficului rutier.

Poliţiştii vor folosi aparatura video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Astfel, în cadrul acţiunilor vor fi utilizate peste 400 de aparate radar, printre care şi sistemele de măsurare a vitezei de tip „TRU-CAM”, care măsoară viteza autovehiculelor prin sistemul undelor laser.

Participanţii la trafic vor fi informaţi permanent cu privire la valorile de trafic rutier şi eventualele rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult