Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Ce informaţii caută oamenii de afaceri români despre partenerii lor | Eldorado Gold, afaceri suspecte în România. Mina auriferă Certej, controlată dintr-o cutie poştală olandeză | Picăturile care-i fac pe oameni să vadă noaptea | Irina Socol face denunţuri la DNA, SIVECO câştigă contracte pe bandă rulantă cu statul | Ce trăsătură au oamenii care îşi rod unghiile

BAC Olimpici 2013: Subiecte proba scrisă la Limba Română

Scris de :     2013-05-27 12:01

Peste 200 de elevi calificaţi la olimpiade sau competiţii sportive internaţionale au susţinut luni proba scrisă la limba şi literatura română la sesiunea specială a Bacalaureatului.

BAC Olimpici 2013: Subiecte proba scrisă la Limba Română social

BAC Olimpici 2013: Subiecte proba scrisă la Limba Română

Absolvenţii de liceu au avut la primul subiect nouă cerinţe pentru poezia “Din cerurile-albastre” de Mihai Eminescu. La subiectul II au avut de scris un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre modul în care activitatea de voluntariat contribuie la dezvoltarea persoanlă.

La subiectul III au avut un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un roman psihologic studiat. Eseul trebuie să aibă minimum două pagini. Probele de examen se susţin la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Ploieşti, iar corectarea lucrărilor va avea loc la Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” din localitate, potrivt Mediafax.

Din data de 27 mai, olimpicii susţin probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Astfel, în 27 mai a fost programată proba la limba şi literatura română, în 28 mai proba obligatorie a profilului, în 29 mai proba la alegere a profilului şi specializării, în timp ce în 30 mai va avea loc proba la limba şi literatura maternă, iar rezultatele vor fi afişate în 31 mai.

Cei mai mulţi dintre participanţii la această sesiune de BAC care se pregătesc pentru o competiţie sportivă sunt înscrişi la handbal – 37, atletism – 29, canotaj – 21, lupte – 17, judo – 16, baschet şi box câte 11, totodată există candidaţi pentru competiţii de călărie, ciclism, schi fond, patinaj artistic şi patinaj viteză, tir cu arcul, tenis şi tenis de masă, scrimă, snooker, taekwondo, motocros. De asemenea, câte nouă candidaţi se pregătesc pentru concursurile internaţionale de biologie şi chimie, câte şapte pentru limba rusă modernă şi matematică, şase – fizică, cinci – informatică şi unul – geografie.

BAC Olimpici 2013: Subiecte proba scrisă la Limba Română social

subiect romana 3

BAC Olimpici 2013: Subiecte proba scrisă la Limba Română social

subiect romana 2

BAC Olimpici 2013: Subiecte proba scrisă la Limba Română social

subiect romana 1
Alte stiri din: Social Afisari - 3,521
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Opinii
 
Dezbateri
 
Politica
 
Magazin
 
Revista Presei
 
Stiinta-IT
 
Aroma de vinil
 
Poza Veche
 
Bancul zilei
 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA joi şi vineri Citeste
stiri nationale sport
stiri interesante stiinta
stiri mondene
stiri bizare
interesant
auto