Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Ce se întâmplă în creierul omului în primele cinci minute după moarte | Există o forţă misterioasă în Univers | Când începe ANUL NOU CHINEZESC. Ce zodie va avea buzunare pline! | Creierul îţi poate dezvălui care îţi sunt prietenii | NASA a testat sistemul de energie nucleară pentru misiunea pe Marte

BAC Olimpici 2013: Subiecte proba scrisă la Limba Română

Scris de :     2013-05-27 12:01

Peste 200 de elevi calificaţi la olimpiade sau competiţii sportive internaţionale au susţinut luni proba scrisă la limba şi literatura română la sesiunea specială a Bacalaureatului.

bac

BAC Olimpici 2013: Subiecte proba scrisă la Limba Română

Absolvenţii de liceu au avut la primul subiect nouă cerinţe pentru poezia “Din cerurile-albastre” de Mihai Eminescu. La subiectul II au avut de scris un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre modul în care activitatea de voluntariat contribuie la dezvoltarea persoanlă.

La subiectul III au avut un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un roman psihologic studiat. Eseul trebuie să aibă minimum două pagini. Probele de examen se susţin la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Ploieşti, iar corectarea lucrărilor va avea loc la Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” din localitate, potrivt Mediafax.

Din data de 27 mai, olimpicii susţin probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Astfel, în 27 mai a fost programată proba la limba şi literatura română, în 28 mai proba obligatorie a profilului, în 29 mai proba la alegere a profilului şi specializării, în timp ce în 30 mai va avea loc proba la limba şi literatura maternă, iar rezultatele vor fi afişate în 31 mai.

Cei mai mulţi dintre participanţii la această sesiune de BAC care se pregătesc pentru o competiţie sportivă sunt înscrişi la handbal – 37, atletism – 29, canotaj – 21, lupte – 17, judo – 16, baschet şi box câte 11, totodată există candidaţi pentru competiţii de călărie, ciclism, schi fond, patinaj artistic şi patinaj viteză, tir cu arcul, tenis şi tenis de masă, scrimă, snooker, taekwondo, motocros. De asemenea, câte nouă candidaţi se pregătesc pentru concursurile internaţionale de biologie şi chimie, câte şapte pentru limba rusă modernă şi matematică, şase – fizică, cinci – informatică şi unul – geografie.

subiect romana 3

subiect romana 2

subiect romana 1
Alte stiri din: Social Afisari - 3,570
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante