Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact    Autentificare
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro

BAC Olimpici 2013: Subiecte proba scrisă la Limba Română

Scris de : Ziua Veche     2013-05-27 12:01     2 comentarii

Peste 200 de elevi calificaţi la olimpiade sau competiţii sportive internaţionale au susţinut luni proba scrisă la limba şi literatura română la sesiunea specială a Bacalaureatului.

BAC Olimpici 2013: Subiecte proba scrisă la Limba Română social

BAC Olimpici 2013: Subiecte proba scrisă la Limba Română

Absolvenţii de liceu au avut la primul subiect nouă cerinţe pentru poezia “Din cerurile-albastre” de Mihai Eminescu. La subiectul II au avut de scris un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre modul în care activitatea de voluntariat contribuie la dezvoltarea persoanlă.

La subiectul III au avut un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un roman psihologic studiat. Eseul trebuie să aibă minimum două pagini. Probele de examen se susţin la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Ploieşti, iar corectarea lucrărilor va avea loc la Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” din localitate, potrivt Mediafax.

Din data de 27 mai, olimpicii susţin probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Astfel, în 27 mai a fost programată proba la limba şi literatura română, în 28 mai proba obligatorie a profilului, în 29 mai proba la alegere a profilului şi specializării, în timp ce în 30 mai va avea loc proba la limba şi literatura maternă, iar rezultatele vor fi afişate în 31 mai.

Cei mai mulţi dintre participanţii la această sesiune de BAC care se pregătesc pentru o competiţie sportivă sunt înscrişi la handbal – 37, atletism – 29, canotaj – 21, lupte – 17, judo – 16, baschet şi box câte 11, totodată există candidaţi pentru competiţii de călărie, ciclism, schi fond, patinaj artistic şi patinaj viteză, tir cu arcul, tenis şi tenis de masă, scrimă, snooker, taekwondo, motocros. De asemenea, câte nouă candidaţi se pregătesc pentru concursurile internaţionale de biologie şi chimie, câte şapte pentru limba rusă modernă şi matematică, şase – fizică, cinci – informatică şi unul – geografie.

BAC Olimpici 2013: Subiecte proba scrisă la Limba Română social

subiect romana 3

BAC Olimpici 2013: Subiecte proba scrisă la Limba Română social

subiect romana 2

BAC Olimpici 2013: Subiecte proba scrisă la Limba Română social

subiect romana 1
Alte stiri din: Social Afisari - 3,516
Articole similare

Comentarii

Ziuaveche.ro nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru parerile exprimate in rubrica "Comentarii"

- comentariile sunt grupate cate 10 per pagina
- cele mai recente sunt afisate ultimele
  1. Subiecte de dificultate medie. Nu ar fi trebuit să pună probleme unor copii de elită, cum sunt olimpicii.

  2. Subiecte destul de grele, tinand cont ca majoritatea sunt sportivi si au 2 ore pe saptamana.
    Proba profilului!!!!!!!!!!!,istorie, nu are legatura cu profilul sportiv ,oare de ce nu s-au gandit cei din minister ca mai potrivita ar fi biologia sau pregatirea sportiva!!!!!!!!!!!!!!!!!
    pentru d-nul UnULSunt 80% olimpici sportivi, cu care ne mandrim toti,nu viitori studenti la LITERE,sunt copii de elita dar pe sport…….
    Subiectele daca tot sunt unice la lb. romana pentru toate profilurile, indiferent de nr. de ore pe saptamana pe care le au, ar trebui sa fie de nivel mediu.

- comentariile sunt grupate cate 10 per pagina
- cele mai recente sunt afisate ultimele

Comments are closed


Avertisment ANM: Ploi și vijelii ȋn toatǎ țarǎ. Vezi cȃnd! Citeste