Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice | Apple a lansat noile modele iPhone 11 (video) | Numerele de telefon la care poţi suna să-ţi recuperezi maşina ridicată în Bucureşti | Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România

Cardul de Sănătate cu CIP ne „omoară”?

Scris de :     2011-01-31 23:17

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au venit “nepregătiţi, doar să bifeze” o nouă dezbatere publică pe tema cardului de sănătate.

Cardul de sanatate sperie o parte dintre romaniPreşedinta Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, dr. Rodica Tănăsescu, a declarat că ”ceea ce se face este un experiment pe seama medicilor de familie şi a pacienţilor”. Potrivit normelor, medicii de familie ar trebui să susţină financiar introducerea sistemului şi a datelor pentru pacienţi, a spus dr. Rodica Tănăsescu, citată de Agerpres.

Dr. Doina Mihăilă, preşedinta Patronatelor Medicilor de Familie, a arătat că medicii de familie, ca furnizori de servicii medicale, trebuie să suporte costurile pentru introducerea cardului şi introducerea datelor, ceea ce, în opinia sa, nu este normal, fiind de părere că acest lucru ar trebui făcut de CNAS.

Reprezentanţii organizaţiilor participante au făcut referire la faptul că nu trebuie impus cardul de sănătate şi că ar trebui să se ţină seama de opţiunea fiecăruia, de credinţa sa, de drepturile omului. Ei au adus în discuţie şi dezbaterea din 18 noiembrie 2010, când li s-a promis că se vor analiza alternative la cardul de sănătate, lucru care nu s-a întâmplat.

Participanţii la dezbatere au declarat că nu sunt de acord nici cu reţeta şi fişa electronică, afirmând că introducerea cardului, aşa cum s-a dovedit în alte ţări, nu a eliminat fraudele din sistem. În opinia reprezentanţilor organizaţiilor participante, ”banii care se cheltuiesc cu acest card ar trebui mai bine dirijaţi pentru medicamente”. Ei au propus ca acest proiect să nu fie adoptat prin Hotărâre de Guvern, ci prin dezbatere în Parlament.

În final, reprezentanţii CNAS şi cei ai MS au declarat că vor căuta soluţii alternative la introducerea cardului cu cip.
Alte stiri din: Social Afisari - 223
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante