Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Bolile românilor și criza din spitale | Cu ce riscuri se confruntă omenirea (raport oficial) | China a ajuns pe partea întunecată a Lunii (VIDEO) | Horoscop 2019. Bani, sănătate, dragoste, carieră | Incident între un avion militar rus şi unul american deasupra Mării Negre (video)

CCR – pensii: CAS doar pentru ce depăşeşte 740 de lei

Scris de :     2012-04-17 15:56

Curtea Constituţională a decis. Pensionarii cu venituri mai mari de 740 de lei nu vor mai plăti contribuţia la asigurările de sănătate de 5,5% pe întreaga pensie, ci doar pe diferenţa de bani care depăşeste plafonul minim.

curtea constitutionala

foto: timisoarastiri.ro

Veşti bune pentru pensionari. Curtea Constituţionlă a dovedit că dispoziţiile art.259 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii sunt constituţionale în măsura în care procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei.

Decizia este definitivă şi general obligatorie. Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Potrivit comunicatului CCR peste 8.000 de persoane care au pensii de peste 740 de lei au depus plângeri pe 11 aprilie la registratura Tribunalului Argeş şi au cerut anularea OUG 107/ 2010, în baza căreia li se reţine din pensie 5,5 la sută pentru contribuţiile de sănătate, ei solicitând şi restituirea sumelor reţinute până acum.

Aşadar, au fost depuse 8.000 de plângeri pe contencios administrativ la secţia de litigii de muncă a Tribunalului Argeş, prin care se cere anularea ordonanţei în baza căreia celor care au pensii mai mari de 740 de lei li se reţine cota pentru asigurări sociale de sănătate. Depunerea plângerilor a început de luni, continuă şi astăzi.

“Avem doar cinci complete de judecată, din această cauză termenele fixate pentru judecare sunt pentru septembrie-decembrie anul acesta şi vor fi fixate şi pentru anul viitor la un asemenea ritm de depunere a plângerilor şi a volumului de muncă necesar soluţionării acestora”, a declarat, pe 11 aprilie, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Argeş, judecător Ion Fundătureanu.
Alte stiri din: Social Afisari - 776
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante