Acasa Actualitate-InternaSocial Clasa pregătitoare şi clasa 1 vor primi peste 26000 de copii

Clasa pregătitoare şi clasa 1 vor primi peste 26000 de copii

scris de Laurentiu Banches
115 Afisari

În cele patru etape de înscriere în Bucureşti, 9.939 de copii au fost înscrişi la clasa pregătitoare şi 16.140 de copii în clasa I.

elevi

foto: oradetimis.oradestiri.ro

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB) remis luni de Agerpres, în momentul de faţă după înscrierea celor 26079 de copii, la nivelul municipiului Bucureşti au rămas libere 2366 locuri pentru clasa pregătitoare şi 2146 locuri pentru clasa I. În perioada 23-31 mai, în zilele lucrătoare doar, între orele 8:00 -16:00, la sediul IŞMB se pot prezenta părinţii sau tutorii legali ai copiilor care nu au fost înmatriculaţi până în acest moment la cele patru etape de înscriere.

Listele cu elevii înscrişi în clasa pregătitoare şi în clasa I, pentru anul şcolar 2012-2013, vor fi afişate în cursul zilei de luni, 21 mai, în unităţile de învăţământ preuniversitar cu clase de învăţământ primar. Premierul Victor Ponta a declarat vineri, 18 mai, că Guvernul va analiza dacă dacă va menţine şi anul viitor clasa pregătitoare în şcoli, motivul principal pentru care acest sistem nu a fost anulat în acest an, fiind faptul că prejudiciile de anulare a acestor înscrieri ar fi fost mult mai mari decât cel adus de continuarea sistemului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult