Acasa Actualitate-InternaSocial Eurofound: Românii, fruntaşi la numărul de ore lucrate

Eurofound: Românii, fruntaşi la numărul de ore lucrate

scris de M.A.
101 Afisari

Angajaţii cu normă întreagă din România au lucrat 41,3 ore pe săptămână în 2010, depăşind media europeană de 39,7 ore pe săptămână, potrivit Eurofound.

restrictii de munca

În România s-a înregistrat în 2010 cel mai înalt nivel din Uniunea Europeană privind orele de muncă pe săptămână, informează Mediafax.

Angajaţii cu normă întreagă din România au lucrat 41,3 ore pe săptămână în 2010, iar în UE media este de 39,7 ore pe săptămână.

Angajaţii din România au depăşit ca ore de lucru angajaţii din ţări precum Germania şi Marea Britanie.

La polul opus se situează finlandezii, cu doar 37,8 ore pe săptămână, transmite RRA.

În România, săptămâna de lucru normală negociată colectiv a fost de 40 de ore în 2010, maxim în UE, la egalitate cu Bulgaria, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia şi Slovenia.

Potrivit unui raport al Fundaţiei Europene pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă (Eurofound), cea mai redusă săptămână de lucru negociată colectiv a fost cea din Franţa, de 35,6 ore.

În ceea ce priveşte zilele de concediu mediu anual plătit, România se situează la coada unui clasament format din 14 state UE, cu 21 de zile pe an.

Cipru şi Estonia, cu 20 de zile fiecare, ocupă ultima poziţie, în timp ce, de cele mai multe zile plătite de concediu beneficiază danezii şi germanii (câte 30 de zile).

Eurofound este un organism comunitar înfiinţat în 1975 de Consiliul European, pentru a contribui la planificarea şi proiectarea unor condiţii mai bune de viaţă şi muncă în Europa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult